Türkiye'de corona virüsün yoğun olduğu iller | İl il koronavirüs Türkiye haritası

Türkiye'de corona virüsün yoğun olduğu iller | İl il koronavirüs Türkiye haritası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son toplanan bilim kurulu sonrası durum değerlendirme açıklaması yaptı. Koca, 81 ilde görülen virüsün, bu zamana kadar 725 can aldığını açıkladı. Peki Türkiye’de corona virüsün (Kovid-19) yoğun olduğu iller hangileri? İşte il il koronavirüs Türkiye haritası…

Günlük verilerin açıklamasını yapan ve bilim kurulunda alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Koca, 31 şehre giriş çıkışın bazı zorunluluklar dışında sınırlandırıldığını anımsattı. Yaşın bir güvence olmadığını vurgulayan Koca, il il koronavirüs Türkiye haritasını paylaştı. İşte Türkiye’de coronavirüsün en yoğun olduğu iller…

YAŞ BİR GÜVENCE DEĞİLDİR

Tüm Türkiye’nin izolasyon sürecini artık bir yaşam biçimi haline getirmeleri gerektiğini ifade eden, Koca, sağlığımızı korumak için gerekli olan tüm tedbirleri almak gerektiğini vurguluyor. Virüs devamlı olarak değişime uğradığını belirten Koca, artık gençlerinde koronavirüs nedeni ile hayatlarını kaybettiğini ifade etti ve yaşın artık bir güvence olmadığını vurguladı. Tüm risklere karşı alınacak en iyi tedbirin izolasyon olduğunu yineledi.

Aşı çalışmaları ile ilgili çalışmaların desteklendiğini ifade eden Koca, aynı zamanda yeni tedavi yöntemlerinin de artık yavaş yavaş olumlu sonuçlar vermeye başladığını açıkladı. Yapılan testlerin sayısının arttırılacağını ve sayıların artması ile bile tanıların daha çok konulduğunu dikkat çeken Koca, böylece daha hızlı tedaviye gidip daha çok iyileşen hasta olacağını vurguladı. Hastalığın ilerleyişinin önüne geçilmediği takdirde sonucun yoğun bakımda bittiğini ancak ilaç tedavisi ile birlikte iyileşme oranlarının da hızla attığını vurguladı.

DİJİTAL TAKİP SİSTEMİ

Artık evde izole edilmesi gereken hastaların dijital ortamdan takibinin yapılacağı açıklandı. Yayılmanın önüne geçmek için alınan bu tedbirin detaylarının ilerleyen günlerde ilan edileceğini duyurdu. Alınan tüm tedbirlere rağmen virüsün kişiden kişiye devam ettiğini vurgulayan Koca, daha sıkı ve yeni tedbirlerin de başlayacağının sinyallerini verdi.

Önümüzdeki iki gün içerisinde devreye girecek uygulama ile birlikte evde izole olması gerek vatandaşın evde kalması için tüm tedbirler alınacak ve gerekirse emniyet kuvvetleri bu noktada devreye girip müdahale edecek. İletişim Başkanlığı tarafından önümüzdeki günlerde detaylı açıklama gelecek.

KORONAVİRÜS CANLI HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günler açıkladığı iki şehir hastanesi projesine değinen Bakan Koca, her hasta için tek oda olacak şekilde aynı zaman o tek kişilik oda ihtiyaç durumunda yoğun bakıma da çevrileceğini bildirdi.

İL İL KORONAVİRÜS HARİTASI ŞÖYLE:

İSTANBUL

3 İLÇEDE YOĞUNLUK VAR

Koronavirüs vakalarının İstanbul'un 3 ilçesinde yoğunluk gösteriyor. Özellikle Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa'da çok yoğunlaşma var.

İZMİR

ANKARA

KOCAELİ

SAKARYA

ZONGULDAK

TÜRKİYE

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN