Türkiye’de Meteroloji Uyarısı!

Türkiye’de Meteroloji Uyarısı!

Meterorolojiden gelen sarı kod uyarısıyla son dönemin en şiddetli sağınak yağışının olacağı 5 il açıklandı. Meteorolojiden gelen güncel haber, 5 ilde sarı kod uyarısı üzerine şiddetli yağış ve rüzgarın olacağı üzerine.

Global alanda yaşanan salgın nedeniyle 100 yılın en sıcak yazı beklenirken, değişen hava durumu da güncel haberbaşlıklarında yerini aldı. Son dönemin en sıcak yazını beklerken Mayıs ayındaki sel ve şiddetli rüzgarla birlikte havaların serinlemesi önümüzdek haftaya denk geliyor. Türkiye meteoroloji haberlerini Haber365 üzerinden alabilir ve son gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Meteorolojiden 5 İl Uyarısı!

Meterorolojiden gelen sarı kod uyarısıyla son dönemin en şiddetli sağınak yağışının olacağı 5 il açıklandı. Meteorolojiden gelen güncel haber, 5 ilde sarı kod uyarısı üzerine şiddetli yağış ve rüzgarın olacağı üzerine. Sağınak yağış, öncelikle Karadeniz ve Marmara bölgesini etkileyeceğe benziyor. Son günlerde havanın aşırı ısınması ve ardından rüzgarlı günlerin beklenmesi komşu ülkelerde olan doğal afetlerin de bir etkisi olarak görülüyor.

Aynı zamanda covid-19 döneminde fabrikaların çalışmaması nedeniyle havanın temizlenmesi de sıcaklığın artacağını söylerken, Düzce, İstanbul ve Zonguldak’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Şiddetli Gök Gürültüsü!

Düzce, Zoguldak, Kocaeli, İstanbul ve Sakarya üzerinde etkisini sürdürecek olan sağanak yağışın, şideetli gök gürültüsü ve rüzgarla devam edeceğini söyleyen Meteoroloji müdürlüğü, son dönemde yaşanacak en büyük ilkbahar yağmuru olacağını söyledi. Aynı zamanda kuvvetli yağışın 20-40 kg hız arasında ilerleyeceğini de vurgulayan meteoroloji başkanlığı, bu dönemde pencere ve kapılara dikkat edilerek, dışarıda çok zaman geçirmenin zararlı olabileceği üzerine de açıklamalar yaptı.

Sarı kod uyarısı alan şehirlerde özellikle öğlen saatlerine kadar sürecek olan yağış, Marmara bölgesinde şiddetli bir şekilde devam ederken, sabah saatlerinden itibaren yağışın başlayacağı üzerine açıklamalar da bulundu.

100 Yılın En Sıcak Yazı!

Dünyada ve Türkiye’de de beklenen en sıcak yazın etkileri Mayıs ayında da hissedilmeye başlıyor. Bu dönemde havanın temizlenmesi ile küresel ısınmanın dengesiz bir şekilde artışı üzerine de araştırma yapan bilim insanları, özellikle fabrikaların bulunduğu alanlarda beklenenin çok üstünde bir sıcaklık olacağını vurgularken, orman yangınlarının da olmamasının imkansız olacağını bildirdi. Bu dönemde sıcaklık ve ormanlardaki yangınları artışı üzerine çalışmalar başlatılması gerektiği de vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN