Eski Japonya Başbakanı: Türkiye'ye nükleer enerji tavsiye ettim, pişmanım

Eski Japonya Başbakanı: Türkiye'ye nükleer enerji tavsiye ettim, pişmanım

Japonya'daki Fukuşima nükleer felaketi sırasında başbakan olan Naoto Kan, Türkiye'ye de bir zamanla nükleer enerji tavsiye ettiğini belirtti ve ekledi: Şu an bundan utanç duyuyorum. Bugün olsa bunu yapmam.

Japonya'daki Fukuşima nükleer felaketi sırasında başbakan olan Naoto Kan, BBC Türkçe'ye konuştu. 

Kan, Japonya'nın Türkiye dahil diğer ülkelere sattığı nükleer santral projeleri ile ilgili dikkat çeken sözler sarf etti, "Başbakanlığım sırasında Fukuşima felaketinin henüz gerçekleşmediği bir dönemde Türkiye'ye gittim ve bu tür büyük satış toplantılarına katıldım. 

Türk yetkililere, eğer Türkiye nükleer enerjiyi getirmeyi düşünüyorsa bu teknolojiyi Japonya'dan almalarını rica ettim. Şu an bundan utanç duyuyorum. Bugün olsa bunu yapmam" dedi.

Fukuşima'dan sonra öğrendiği gerçekleri o gün bilse böyle bir satışta asla bulunmayacağını belirten Kan, bir zamanlar hasmı olan bir diğer eski başbakan ve nükleer enerji karşıtı Junichiro Koizumi de destek verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN