TUS sınavı ertelenecek mi? TUS Ekim sınavı ertelenir mi?

TUS sınavı ertelenecek mi? TUS Ekim sınavı ertelenir mi?

Ülkemizde koronavirüs nedeniyle TUS sınavının da içinde olduğu 9 sınavın ertelendiği duyurulmuştu. Bu nedenle ‘TUS sınavı ertelenecek mi? TUS Eylül sınavı ertelenir mi?’ sorularına yanıt aranmaya başlandı. Her sene belli tarihlerde yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı için öğrenciler, ÖSYM sınav takvimine bakıyor…

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle okullar tatil edilmiş ve ÖSYM'nin gerçekleştirdiği pek çok sınav ileri tarihe ertelenmişti. ÖSYM tarafından yapılan sınavların ertelenmesinden dolayı adayların aklını ‘TUS sınavı ertelenecek mi? TUS Eylül sınavı ertelenir mi?’ soruları kurcalıyor. Detaylar haberimizde…

TUS SINAVI ERTELENECEK Mİ?

Dünyayı ve Türkiye'yi etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ülkemizde birçok sınav ertelenmişti. Sınavlar için yeni tarihler de ilgili kurumlarca paylaşılmıştı. Türkiye'de ikinci dalga paniğinin yaşanıp yaşanmayacağı konusu belli değil. Şu an için TUS sınavının ertelenmesi ile ilgili bir açıklama bulunmuyor. İlerleyen günlerde salgının seyrine göre sınav takviminde bir değişme uygulanırsa, KARAR.com'dan paylaşacağız…

TUS SINAVI NE ZAMAN?

Temel Tıp Bilimleri Testi, saat 10:15'te başlayacak 120 çoktan seçmeli sorudan oluşan sınavda adaylara 150 dakika süre tanınacak. Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 14:45'te başlayacak. 120 çoktan seçmeli sorudan oluşacak. Adaylara tanınan süre yine 45 dakika.

2020 Yılı TUS( Tıpta Uzmanlık Sınavı) 2. Dönem Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmaz üzere iki alt sınavdan mevcuttur ve 4 Ekim 2020 tarihinde yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylar, ilgili dönemin Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formunda başvuru süresi içerisinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

TUS NEDİR?

Eğer Tıp Fakültesini bitirmiş ve uzmanlığınızı seçmek için hazırlık yapıyorsanız veya Tıp Fakültesinde okuyorsanız TUS'u duymuş olmalısınız. Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) Tıp Fakültesi mezunu kişilerin uzmanlık almak için branş seçtikleri sınavdır.

Akademik sınavlar arasında zorluğuyla bilinen Tıpta Uzmanlık Sınavı, Klinik Bilimler ve Temel Bilimler olarak, öğlen ve sabah yapılan iki oturumdan oluşan sınavdır.

Tıp Fakültesi mezunu herkes Pratisyen Hekim ünvanı alarak mezun olur. Seçtikleri bir tıp branşı için uzmanlık eğitimi almak isteyenler, uzmanlık sınavını geçtikleri taktirde Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim Araştırma Hastaneleri Adli Tıp Kurumu veya Tıp Fakültelerinde 3 ila 6 yıl arasında değişiklik gösteren sürelerde uzmanlık eğitimi alarak uzman doktor olma hakkını kazanırlar.

1987 senesinden günümüze kadar gelmiş olan Tıpta Uzmanlık Sınavı 2012 senesine kadar yalnızca Ankara'da yapılırken, 2012 tarihinde İzmir, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilmeye başlanan sınava her dönüm 14.000 ila 16.000 kişi başvuruyor.

Mezun hekimin uzmanlık tercihi yapabilmesi için ÖSYM tarafından kabul edilmiş YDS, YÖKDİL, TIPDİL dil sınavlarından en az 50 puan alması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN