TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınav sonuçları ne zaman? İşte TUS tercih tarihleri...

TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınav sonuçları ne zaman? İşte TUS tercih tarihleri...

TUS soruları zor muydu, kolay mıydı, merak konusu oldu. Zira, birinci dönem 2021 TUS Temel Tıp Bilimleri Testi ve STS Tıp Doktorluğu birinci aşama sınavları sonrası ikinci aşama testleri de gerçekleşti. İşte, sınav sonuç tarihi...

2021 TUS VE STS Tıp Doktorluğu soruları nasıldı, internette araştırılıyor. Tıp eğitimi alan ve bu alandan mezun olan binlerce aday, ÖSYM tarafından düzenlenen TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınavlarının birinci ve ikinci aşama sınavlarına 21 Mart 2021 Pazar günü katılım sağladı.

TUS SORULARI YORUMLARI 2021

Sınavda adaylara çoktan seçmeli 120 soru yöneltildi ve soruları cevaplamaları için 150 dakika süre verildi.

Anatomi branşında soruların neredeyse yarısı, her sene olduğu gibi sinir ve kaslardan çıktı. Anatomi branşında zor ve oldukça zor olan sorular yoğunluktaydı.

2021 TUS, Fizyoloji - Histoloji - Embriyoloji branşında ise soru ağırlığı orta ve orta üzeri olarak değerlendirildi. Soru dağılımında yine en büyük parçayı doku ve endokrin sistem ikilisi aldı. TUS sınavının Biyokimya branşı ise TUS seviyesine göre oldukça kolaydı. Genel olarak sorular kolay-orta aralığındaydı.

Mikrobiyoloji branşı ise TUS 2021'de yine ayrıntı isteyen zor ve karmaşık sorular yer alıyordu. Mikrobiyoloji laboratuvar pratiği, TUS'ta da önemini gösterdi.

TUS VE STS TIP DOKTORLUĞU SONUÇLARI NE ZAMAN?

2021 ÖSYM sınav takvimine göre, STS Tıp Doktorluğu ve TUS sonuçları 15 Nisan 2021'de erişime açılacak.

Adaylar sınav ve yerleştirme sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve AİS mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

TUS'tan geçebilmek için hem 1. oturumdan hem de 2. oturumdan 45 puan ve üzeri puan almak gerekiyor.

STS Tıp Doktorluğu sınavının her bir aşamasında başarılı olabilmek için ise 100 üzerinden en az 35 puan alınması gerekiyor.

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

TUS sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildikten sonra K veya T puanı 45 ve üzeri puan alan adaylar, internet üzerinden tercih bildiriminde bulunabilecek. Yani tercihlerin ne zaman yapılacağı ve nasıl yapılacağı TUS puanları açıklandıktan sonra belli olacak.

TUS tercih dönemine ilişkin kesin tarih henüz açıklanmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN