Uçak seferleri ne zaman başlayacak? Uçak biletleri sorgulama sayfası

Uçak seferleri ne zaman başlayacak? Uçak biletleri sorgulama sayfası

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında şehirler arası yolculuklar valilik iznine bağlanmıştı. Peki uçak seferleri ne zaman başlayacak? Uçak biletleri sorgulama sayfasına nasıl girilir? İşte detaylar…

İçişleri Bakanlığı kararıyla şehirler arası yolculukların Seyahat İzin Belgesi ile yapılacağı duyurulmuştu. Seyahat etmek isteyen vatandaşlar “Uçak seferleri ne zaman başlayacak?” sorusunun cevabını araştırıyor. Detaylar karar.com’da…

UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uçak seferleri ve otobüs seferleri valilik iznine bağlanmıştı. Seferlere devam eden havaalanlarında ilgili birimlerden izin alan kişiler yolculuk yapabiliyor. THY, Emniyet ve Havaalanı temsilcileri tarafından belirlenen Seyahat İzin Kurulları’na uyan vatandaşlara Seyahat İzin Belgesi veriliyor. Bu kişiler dışındakiler uçaklarda yolculuk yapamıyor.

Buna göre, genelgeyle havayolu uçuş yapacak yolcular, saat 06.00'dan itibaren Seyahat İzin Belgesi olmadan seyahat edemeyecek. Bu nedenle, THY başta olmak üzere tüm hava yolu firmaları izin belgesi olmayan yolculara bilet satışı yapamayacak.

Bütün vatandaşların bulundukları şehirde kalmaları talep edilirken, tedaviye ihtiyaç duyanlar ve doktor kararı ile sevk edilenler, birinci derece yakınları vefat edenler ya da ağır hasta olanlar ile son 15 içinde başka bir şehirde bulunup burada kalacak yeri olmayanlar kurullarından seyahat izin belgesi alarak yolculuk yapabilecek.

Hizmet ve görevine ihtiyaç duyulan üst düzey kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin, görevleri çerçevesinde seyahat etmelerinde kısıtlama olmayacak.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI SEFERLER 1 MAYIS’A KADAR DURDURULDU

Koronavirüs salgını sebebiyle 17 Nisan tarihine kadar durdurulan yurtiçi ve yurtdışı uçak seferleri, 1 Mayıs'a kadar durduruldu.

SEYAHAT İZİN BELGESİ

İçişleri Bakanlığı kararı ile uçak seferlerine devam eden havaalanlarında, Seyahat İzin Kurulları oluşturulacak. Bu kurullar Çarşamba günü 20.00 itibarıyla belirlenen şartlara uyan uyan vatandaşlara Seyahat İzin Belgesi verecek.

Yolcular için düzenlenecek seyahat izin belgelerinin, THY ile sanal ortamda paylaşılması için İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı hızlı bir şekilde gerekli sistem kurulacak. ve İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi ile 199 çağrı merkezi faaliyete geçene kadar talepler başvuru masalarında karşılanacak.

UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Uçuşların ne zaman normale döneceğine dair yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi. İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda herhangi bir açıklama yapması durumunda haberlerimizde yer vereceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN