Uganda’da halk sandık başında

Uganda’da halk sandık başında

Uganda'da halk yeni Devlet Başkanını belirlemek üzere sandık başına giderek oy kullanmaya başladı. 11 adayın yarıştığı seçimde 34 yıldır iktidarı elinde tutan Devlet Başkanı Yoweri Museveni, genç nüfusun desteğini alan sahne ismi Bobi Wine olan ünlü şarkıcı ve milletvekili Robert Kyagulanyi arasında geçiyor.

Uganda'da halk Devlet Başkanlığı seçimi için sandık başında. Oy verme işlemi yerel saatle 07.00’da başladı. Başkent Kampala’da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Başkent Kampala’nın bazı bölgelerinde oy verme işlemi yaklaşık 1.5 saatlik ertelemenin ardından yeniden başlarken halk uzun kuyruklar oluşturdu. 

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından 16.00’dan itibaren oy sayımına geçilecek. Oy sayımının tamamlanmasıyla sonuçların 48 saat içerisinde açıklanması bekleniyor. Adaylardan birinin yüzde 50’nin altında kalması durumda seçim ikinci tura kalacak. 

SEÇİMDEN ÖNCE EN AZ 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Seçim öncesi internet erişiminin askıya alındığı ülkede Kyagulanyi’nin destekçilerinin seçim merkezlerinde seçimi takip etmelerinin engellenmesinden endişe duyuluyor. Yılın en kötü şiddet olaylarının yaşandığı ülkede, seçim öncesi 50’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Bobi Wine ismi ile bilinen Kyagulanyi, başkent Kampala’da oy kullanmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Destekçilerine oylara sahip çıkmaları çağrısında bulunan Kyagulanyi, “maskelerinizi takın, sosyal mesafeyi koruyun ancak süreci de yakından takip edin” dedi. 

POP YILDIZI İKTİDARA ADAY 

Seçim öncesi şiddetin yaşandığı Uganda’da 11 aday yaşıyor. Ancak asıl mücadelenin 1986'da iktidara gelen ve 34 yıldır da ülkeyi yöneten mevcut Devlet Başkanı Yoweri Museveni ile sahne ismi Bobi Wine olan ünlü şarkıcı ve milletvekili Robert Kyagulanyi arasında geçmesi bekleniyor.

43 milyonluk nüfuslu ve 18 milyon kayıtlı seçmeni bulunan Uganda’da Museveni iktidarı elinde tutmaya devam etmek istiyor. Rakibi Kyagulanyi ise genç nüfusun desteğini alıyor. 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN