Mustafa Erol kimdir? Ne zaman ve nasıl öldü? İşte hayat hikayesi...

Mustafa Erol kimdir? Ne zaman ve nasıl öldü? İşte hayat hikayesi...

70'li yılların ikinci yarısında patlak veren ve 12 Eylül Asker Darbesi ile sonuçlanan sağ-sol çatışmasında binlerce genç insan hayatını kaybetti. İstanbul'da üniversite öğrencisi olan Mustafa Erol, kaldığı yurda bomba atılması sonucu 1 Mart 1977 günü yaşamını yitirdi. İşte biyografisi...

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, cenazesi para bulunamadığı için tabutta değil, yoğun kar yağışı altında battaniyeye sarılarak taşınmasıyla ülkücü hareketin hafızasına kazınan bir tabloya dönüşen Mustafa Erol'un öldürüldüğü saldırının 50. yılında bir mesaj paylaştı.  Çelik mesajında, "Adana öğrenci yurdu yatakhanesinde bombalı, hain bir saldırı sonucu uykudayken şehit edilen ülkücü şehidimiz Mustafa Erol'u şehadetinin yıl dönümünde rahmet ve dualarla anıyorum. Ruhu şad olsun" dedi.

2021-03-01-144954.jpg

MUSTAFA EROL'UN HAYATI

İstanbul'da bulunan Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan Mustafa Erol, üniversite öğrenciliğini yanı sıra Halkalı Yem Sanayii'nde çalışıyordu. Yurdun 3. katında yer alan 6 numaralı odasında Sami Selçuk ve Siirtli bir arkadaşıyla kalıyordu.

Halkalı Yem Sanayii'nde 5-6 gün sonra gerçekleşecek grev oylamasında alacakları tavrı nedeniyle hedef tahtasındaydı.

1 Mart 1977 günü sabah saatlerinde Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nun 6 numaralı odasına bomba atıldı. Saldırının ardından Mustafa Erol hayatını kaybetti, Sami Selçuk da bombanın parça tesiri ile sağ el başparmağından ve göğsünden yaralandı.

MUSTAFA EROL NASIL ÖLDÜ?

Saldırgan, kendi yaptığı bombayı 3. kata fırlatabilmek adına yurdun karşısında park etmiş bir minibüsün üzerine çıkarak bombayı fırlattı. Polis ekipleri olayın yaşandığı yere geldiğinde karların içerisinde 400-500 adet boş kovan topladı. Bombanın patlamasının ardından yurt binası uzun bir süre tarandı.

Adli tıp incelemesinin ardından Mustafa Erol'un cenazesi, İstanbul'da çeşitli yurtlarda kalan ülkücüler tarafından taşınarak Aksaray Muratpaşa Camii'ne getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN