Uluabat Gölü’nde kaçak ava geçit yok

Uluabat Gölü’nde kaçak ava geçit yok

Uluabat Gölü’ndeki denetimlerde 6 bin 500 metrelik telli ağ ele geçiren jandarma ekipleri, 500 kilogram canlı turna balığı ve 27 canlı kaplumbağayı yeniden doğaya kazandırdı.

Bursa’da Nilüfer Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı, turna balığının kaçak avcılığını engellemek amacıyla Uluabat Gölü’ndeki denetimleri sırasında 6 bin 500 metrelik pinter (telli ağ) ele geçiren jandarma ekipleri, ağ içerisinde ele geçirilen yaklaşık 500 kilogram canlı turna balığı ve 27 canlı kaplumbağayı yeniden doğaya kazandırdı. 

kaplumbag-detay.jpg

Yasak dönemde avlaklarda bulundurulması ve kullanılması yasak olan sazlık alandan, göl içerisine doğru kurulmuş olan telli ağ içerisinde yaklaşık 500 kilogram canlı turna balığı ve 27 adet canlı kaplumbağa, ekipler tarafından yeniden Uluabat Gölü’ne salındı. Ekipler tarafından pinter, Bursa İl Tarım Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN