Uludağ'da kış sezonu erken kapanıyor

Uludağ'da kış sezonu erken kapanıyor

Uludağ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kayak ve snowboard pistlerini yumuşattı. Bu nedenle kış sezonu planlanandan daha erken kapatılacak.

Türkiye'de sömestr ve kayak tatili denilince ilk akla gelen adreslerden Bursa Uludağ'da bugün itibarıyla sezon kapanıyor.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerine göre, oteller bölgesindeki kar kalınlığı 145 santimetre olarak ölçüldü. Sezon geç açılsa da yoğun yağışlarla beraber hareketli bir sezon geçiren Uludağ'da, Nisan ayıyla beraber yağmurlar da etkili oldu.

KAR KALINLIĞI DA AZALDI

Nisan yağmurlarıyla birlikte kayak ve snowboard yapılan pistlerdeki kar kalınlığının azalması sezonun daha erken kapatılması kararı aldırdı. Uludağ'da Kayak Merkezi'nde bugün itibariyle kış sezonu sona erecek ve oteller ile pistler kapatılacak.

Kentte koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonunda sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması nedeniyle Uludağ'da sezonun son gününde yoğunluk yaşanmazken, pistleri sadece otellerde konaklayan tatilciler kullanabildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN