Uluslararası Animasyon Günü nedir?

Uluslararası Animasyon Günü nedir?

Uluslararası Animasyon Günü ilk olarak 28 Ekim 2002'de kutlanmaya başlandı. 1892'de Charles-Emile Reynaud'un Theatre Optique'in Fransa'daki Grevin Müzesi'nde ilk kez halka açıldığı gün olan bu tarih dünya çapında etkinliklerle kutlanıyor…

Animasyon sanatının yapım aşamasında yer alan, sanatçılar, bilim insanları ve teknisyenleri tanımak ve kutlamak için düzenlenen Uluslararası Animasyon Günü, Uluslararası Film Derneği tarafından düzenleniyor…

ULUSLARARASI ANİMASYON GÜNÜ NEDİR?

28 Ekim, Uluslararası Animasyon Günü, animasyon filmleri de dahil olmak üzere animasyon sanatının arkasındaki sanatçıları, bilim adamlarını ve teknisyenleri tanımak ve kutlamak için düzenlenen bir gündür.

ULUSLARARASI ANİMASYON GÜNÜ TARİHİ

Uluslararası Film Derneği Fransa'da kuruldu ve her türlü sinema ve sanatı tanımak amacıyla düzenlendi. Bunların arasında Animasyon da vardı ve bu nedenle, yükselen animasyon sanatının kutlanmasında zirve etkinliği olarak hizmet etmek için 2002'de Uluslararası Animasyon Günü'nü geliştirdiler.

Animasyon, her biri animasyonun ayrı bir aşamasını gösteren ve daha sonra bir projektör aracılığıyla belirli bir hızda görüntülenen bir dizi görüntü aracılığıyla hareket yanılsaması yaratma sanatıdır. Orijinal animasyon 'cel-animasyonu' veya 'elle çizilmiş animasyon' olarak biliniyordu ve izlemeye başladığımız animasyon karakterleri tam anlamıyla kare kare çizildi.

Animasyonun daha modern yorumlamaları CGI aracılığıyla yapılır ve bunlar genellikle elle çizilmiş eski animasyon yöntemini taklit ederken, diğerleri sanatı modern dünyaya getirmek için bilgisayar animasyonunu kullanır. Bu sanat formunun tüm stillerinin kendine has bir çekiciliği vardır ve birçok hayran, animasyonun nihai biçimi olarak birinin veya diğerinin arkasında toplanmıştır.

uluslararasi-animasyon-gunu-nedir.jpg

Kendi estetiğini taşıyan diğer animasyon biçimleri, tek tek resimlerin çekildiği ve bir animasyon filmi oluşturmak için birlikte yayınlandığı stop-motion animasyondur. Bu yöntemler genellikle karmaşık setleri ve muhteşem bebekleri içerir, ancak aynı zamanda bir araç olarak kil ile de yapılmıştır. Bu formlara genellikle kilasyon denir.

Animasyon, kısa reklamlardan uzun metrajlı filmlere kadar her şeyde kullanılmış ve eğlenceden bilgiye her şeyi erişilebilir bir araçla ulaştırma yöntemi olarak hizmet etmiştir.

ANİMASYON GÜNÜ NASIL KUTLANIR?

Animasyon gününü kutlamanın en iyi yolu, çeşitli animasyon çağlarını temsil eden bir dizi film seçmektir. Orijinal Disney Mickey Mouse çizgi filmlerinden klasik Sihirbazlar filmine ve Avatar gibi geleneksel filme ve yeninin en muhteşem karışımını gösteren modern şovlara kadar…
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN