Ünal'dan CHP'li belediyeler için "paralel yapı", MHP'nin kampanyası için "dayanışma" yorumu

Ünal'dan CHP'li belediyeler için "paralel yapı", MHP'nin kampanyası için "dayanışma" yorumu

AK Partili Mahir Ünal’ın, karantina sürecinde ekmek dağıtan CHP’li belediyeleri “paralel yapı kurmakla” suçlarken MHP’nin eleştirilen “askıda ekmek” kampanyası için “Ülkedeki yardımlaşmayı ve paylaşmayı gösterir” yorumunda bulunması tepkilere neden oldu.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, MHP’nin tepki çeken askıda ekmek kampanyası için “O ülkedeki yardımlaşmayı, dayanışmayı, paylaşmayı gösterir” açıklamasını yaptı. Ünal fakat, karantina sürecinde ekmek dağıtan CHP’li belediyeler için ise "Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır” ifadelerini kullanmıştı.  

HOLLANDA'DAN ÖRNEK VERDİ 

CHP’nin karantina sürecinde ekmek dağıtmasını sert bir dille eleştiren Ünal askıda ekmek kampanyası için, “Geçtiğimiz yıllarda Hollanda’da bir bahçe duvarına asılmış askıda elmaları, ‘medeniyet budur’ diye haber yapanlar bugün askıda ekmekten yoksulluk çıkarmaları ve Türkiye ile ilgili bir sorun olarak bunu öne çıkarmaları kendi maalesef dezenformasyon anlayışlarının bir sonucudur” dedi. 

chp-ekemk.jpg

CHP'Lİ BELEDİYELERE "PARALEL YAPI" SUÇLAMASI 

Ünal’ın bu yorumu, akıllara pandemi sürecinde CHP’li belediyelerin ekmek yardımı yapmasını eleştirmesini getirdi. Ünal; Eren Erdem, Tuncay Özkan, Engin Özkoç gibi milletvekillerinin tweetlerini alıntılayarak yayınladığı mesajında "Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır. Devlet bir yönetim ve organizasyon biçimi olarak yüksek koordinasyon içerisinde ve yasalar çerçevesinde çalışır. Tüm yasalar dayanağını anayasadan alır. #CHPbunuNedenYapıyor" ifadelerini kullandı.  

askida-ekmek.jpg

CHP'li belediyeleri koordinasyonun bir parçası olmamakla suçlayan Ünal, "Pandemi ile mücadelede gördük ki bazı CHP'li belediyeler bu koordinasyonun bir parçası olmak yerine ayrı baş çekmeyi tercih ediyorlar. Aynı zamanda il pandemi kurulu üyesi olan belediye başkanları bu kurullarla çalışmıyor, hatta paralel kurullar oluşturuyor" dedi.  

Ünal’ın iki kampanya için farklı yaklaşımı eleştirilere neden oldu.  

ÇELİŞKİLİ İFADELERE ELEŞTİRİ: MAHİR OLMANIN GEREĞİ 

Ünal’ın çelişkili açıklamalarına tepki gösteren CHP’li Ali Mahir Başarır, "Mersin Büyükşehir Belediyemizin ücretsiz ekmek dağıtmasına; ‘Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır’ diyen AKP’li Mahir Ünal, ‘Askıda Ekmek' kampanyası için; ‘Ülkedeki yardımlaşmayı, dayanışmayı, paylaşmayı gösterir’ yorumunu yapmış! İşte AKP’nin ‘yardımlaşma’ anlayışı!” eleştirisinde bulundu.  

Ünal’ın iki ayrı açıklamasını Twitter üzerinden paylaşan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de, “Mahir olmanın gereği!” ifadesini kullandı. Göker’in tweetine yorum yapan Haluk Koç ise “Bu aynı Mahir kişi,aynı Ünal soyadlı kişi değil mi? Sn.Göker. Allah bu kuluna zihin açıklığı versin. Utanma ve mahçup olma duygusunu yeniden hatırlatsın!... Gerçi bunların tümü bu duygulardan muaf kılınmış.. O zaman Allah ıslah etsin diyelim!....” ifadelerini kullandı.  

MUHALEFETTEN TEPKİ: NE PROJE AMA...  

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener askıda ekmek projesi için “Hem ‘ekonomi uçuyor’ deyip, hem de ‘askıda ekmek’ kampanyası başlatıyorsanız, biriniz yalan söylüyor demektir” demişti.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise MHP tarafından başlatılan 'askıda ekmek' kampanyasını eleştirerek, "Projeye bakın, ne proje ama? Çağ açan bir proje. Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.  

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da 'askıda ekmek' kampanyasına Victor Hugo'nun sözleriyle tepki gösterdi: Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk. 

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da kampanyayı “Hukuku askıya alan ekmeği de askıya çıkarır” sözleriyle eleştirdi. Bahçeli ise Babacan’a sert cevap verdi. DEVA’nın sosuyla medya hesabından cevap geldi: “İktidara her ortak olduklarında vatandaşımızı nasıl bir ekmek parasına muhtaç ettiklerini herkes görüyor.”

 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN