Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih kılavuzu 2019 | Tercih robotu

Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih kılavuzu 2019 | Tercih robotu

Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? 2019 YKS tercihleri ne zaman? YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamalarında son durum nedir? YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı? Üniversite adaylarının merak ettiği ve sıkça araştırdığı bu soruların yanıtlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 23- 29 Temmuz'da yapılacak tercihler için öğrencilerin araştırmaları sürüyor...

Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2019 yılı üniversite taban ve tavan puanları kaç? YKS tercih kılavuzu geçtiğimiz dönem üzerinden taban puanları, baz alınarak en küçük puanları belli oldu. Buna göre kaç puanla hangi üniversiteye girilir, YÖK Atlas üniversite tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite bölüm puanları açıklandı mı? Öğrenciler ve veliler YKS tercih kılavuzunu ve üniversitelerin taban puanlarını inceleyerek tercihte bulunacak.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversite tercih maratonu başladı. Öğrenciler 23 Temmuz - 29 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini gerçekleştirecek. Üniversitelerin tavan ve taban puanlarını, başarı sıralamalarını araştıran üniversite adaylarının heyecanlı araştırmaları sürüyor.

YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Öğrenciler ve veliler YKS tercih kılavuzunu ve üniversitelerin taban puanlarını inceleyerek tercihte bulunacak. ÖSYM YKS tercih kılavuzunu yayınladı. Tercih kılavuzuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2019- ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için TIKLAYIN

YKS ÖN TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NEDİR? NASIL KULLANILIR?

YÖK Atlas tercih robotu ile 2018 yılı başta olmak üzere, geçmiş yılların taban - tavan puanları ve başarı sıralamaları öğrenilebiliyor.

23 - 29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak tercih işlemleri için öğrenciler araştırmalara başladı. Binlerce okulun binlerce bölümünün tavan ve taban puanlarını karşılaştırabilmek ve en net şekilde uygun üniversiteleri bulmak için tercih robotları öğrencilerin imdadına yetişiyor.

Üniversite tercih maratonunda, öğrenciler için çok önemli bir kaynak olarak YÖK Atlas uygulaması öne çıkıyor. Peki YÖK Atlas tercih robotu nedir ve nasıl kullanılır? Aşağıdaki linklere tıklayarak "YÖK ATLAS nasıl kullanılır?" sorusunun yanıtına ulaşabilirsiniz.

2019 YILI ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI KAÇ?

Üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları üniversite adaylarının dikkatle araştırdığı konulardan biri. ÖSYM'nin tercih kılavuzunda da belirtilen taban puanları ile başarı sıralamalarına haberlerimizden ulaşabilirsiniz.

ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YKS SONUÇLARI YAYINLANDI

YKS sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesinde 17 Temmuz tarihinde açıklandı.

Yayınlanan sonuçlarda;

* Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı
* TYT puanı ve başarı sırası
* varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları
* Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
* Yerleştirme puanları ve başarı sıraları bilgileri yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN