Sahte diploma fiyatları ne kadar? Sahte lise ve üniversite diploması yapılıyor mu?

Sahte diploma fiyatları ne kadar? Sahte lise ve üniversite diploması yapılıyor mu?

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) diploma sahteciliğini önlemek için 5 yıl önce 'Diploma Takip Sistemi' kurup, milyonlarca diplomayı tek tek kontrol etse de sahte diploma satışı sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi hariç Türkiye'deki bütün üniversitelerin diplomalarının sahtesi yapılıp 500 TL'den internetten satıldığı ortaya çıktı. İşte, sahte diploma fiyatları...

Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasının sahte olduğunun mahkeme tarafından kesinleşmesinin ardından, internet üzerinden sahte diploma veren birçok firma olduğu ortaya çıktı. Hem telefonla, hem de Whatsapp üzerinden canlı destek veren firma yetkilileri, noter onaylı diplomaların 500 TL, noter onaysız diplomaların ise 400 TL olduğunu belirtiyor.

Sahte diploma veren internet sitelerinin yıllardır nasıl faaliyet yürüttüğü, neden denetlenmediği ise merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 yılında diplomalarının sahte olduğunu tespit ettiği 45 öğretmenin işine son vermişti. Bazı firmalar sahte diplomaların resmi işlemlerde kullanılmadığını belirtirken, bazı firmalar ise devlet kurumlarında kullanılmak üzere 'özel' sahte diploma hazırladıklarını belirtiyor. Firmanın açıklaması şöyle:

SAHTE DİPLOMAYLA KAMUDA MEMUR OLMAK MÜMKÜN (!)

* "İmitasyon diplomalarımız özel sektörde ki tüm iş başvurularınız da, belge ve sertifika başvurularınızda, diploma isteyen ve herhangi bir mezuniyet gerektiren diğer tüm konularda size yeterli olacaktır. Edineceğiniz bu diplomaları dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. İlkokul, lise ve üniversite diploması olmak üzere hazırlanan diplomalarımızı gerçek diplomalardan ayırt etmek imkansızdır. Diplomayı vereceğiniz yere göre risk oluşturup oluşturmaması sizin sorumluluğunuzdadır."

* "Diğer diploma türümüz olan resmi sistemlere kayıt edilen birinci sınıf kalitedeki diplomalarımız ise yalnızca lise ve üniversite diploması olarak hazırlanmaktadır. Açık öğretim diploması olarak hazırlanan bu gerçek diplomalar kuşe kağıda baskılı, hologramlı, mühürlü, ıslak imzalı, seri numaralı olarak adınıza düzenlenir ve gerekli tüm resmi sistemlere adınıza kaydedilir. Satın alacağınız bu diplomalarla özel sektörde ve kamuda kolaylıkla iş bulabilirsiniz."

2020-12-30-162018.jpg

SAHTE DİPLOMA FİYATI NE KADAR?

Noter onaylı ister lise, ister üniversite diplomasına veya ister mesleki yetkinlik sertifikasına 500 TL ücret karşılığında birkaç saat içinde ulaşılabiliyor. Noter onaysız sahte diploma 400 TL, YÖK onaylı e-Devlet mezuniyet belgesi ise 300 TL olarak belirlenmiş. İsme özel düzenlenen diplomalar için firmalardan satış sonrası destek de veriliyor. Olası bir yazım hatası ya da kargoda hasar görme durumunda, müşteriye yeni diploma hazırlanıyor.

İlgili web sitesinde, sahte diplomaların aileye göstermelik olarak da satın alınabileceği belirtilmiş. Birebir, orijinal diplomalardan farkı olmayan sahte belgelerin, aile bireyleri tarafından anlaşılmayacağı vaat edilmiş. İnternet sitesinde, sahte diploma satın alıp memnun olan müşterilerin pek çok yorumuna da yer verilmiş.

Bazı ilginç mesajlar şöyle:

* Esma: H. bey işletme diplomam geldi, aynı dediğiniz gibi kalın diploma kağıdına baskı yapılmış, ben sanırım noter onaylı olanı vereceğim, tekrar teşekkürler

* Suat: Haluk bey bu diploma özel sektör de kullanıp sorun yaşayan hiç oldu mu?

* Merve: Üniversite diplomam geldi 1 günde kendisine çok teşekkür ederim. Bu zaman da internetten böyle dürüst insanlarla karşılaşmak oldukça zor, teşekkürler

* Cem: Hemşirelik önlisans veya lisans ücreti kayıtlı orijinal ne kadar?

* Ramazan: İnşaat mühendisi diplomasi almak istiyorum 52 yaşındayım diploma ücreti ne kadar olur. Birde hangi okuldan göstereceksiniz. Ülke olarak Türkiye. 1. imitasyon olacak

* Doğan: selam lise diplomasi için aramıştım bu konuyla ilgili ararsanız sevinirim yaşım 52 ve ücret lütfen teşekkürler

2020-12-30-163145.jpg

sahte-diploma-2-1-horz.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN