Ünlü sanatçılardan her eve özel konser

Ünlü sanatçılardan her eve özel konser

Müzik dünyası koronavirüs salgını nedeniyle evlerine kapanan insanların moralini düzeltmek için harekete geçti. İlk kez Berlin Flarmoni Orkestrası’nın verdiği canlı konserinin ardından John Legend, Pink, Haluk Levent, Gülsin Onay ve Yalın gibi birçok ünlü sanatçı artık internet üzerinden her eve özel konser veriyor.

Koronavirüs endişesi nedeniyle evine çekilen dünya, kültür sanat dünyasında beklenmedik olaylara şahitlik ediyor. Dünyanın bütün ülkelerinde kalabalıkları biraraya toplayan konserlerin iptal edilmesinin ardından ilk olarak Berlin Filarmoni Orkestrası geçen hafta internet sitesini ücretsiz erişime açarak internet üzerinden ilk canlı konseri gerçekleştirmişti. Bir ay boyunca konserlerini bu şekilde gerçekleştireceğini duyuran orkestranın ardından, konserleri iptal olan Türk piyanist Gülsin Onay da 15 Mart gecesi sosyal medya hesabından Türkiye’nin internet üzerinden ilk canlı konserini verdi. Sanatçı, yaklaşık bir milyon kişinin izlediği konserinin ardından, her pazar gecesi hayranları için yayın yapacağını duyurdu. Onay’ın konserinin ardından Haluk Levent de ekibiyle birlikte aynı gün ‘Moral Konseri’ gerçekleştirdi. Levent’in konseri de yaklaşık bir milyon izleyiciye ulaştı. Türk pop müziği sanatçısı Yalın da sosyal medyasından “Hayalim konser salonlarında kavuşup beraber şarkılar söylemekti. Ancak şuan durum bambaşka,hayaller ve umutlar bambaşka. Hepimize moral olsun diye instagramdan ilk canlı yayınımı yapmaya karar verdim” diyerek ilk canlı konserini gerçekleştirerek hayranlarının büyük sempatisini topladı.

Türkiye’decanlı konser furyasına katılan son ünlü isimler ise dün akşam sosyal medya hesabından ilk canlı konserlerini gerçekleştiren Yeşim Salkım ve Cem Adrian oldu. Canlı konser furyasına dünyadan da birçok sanatçı katıldı. Yabancı şarkıcılar John Legent, Pink, Coldplay, Keith Urban, Nicole Kidman, Hunter Hayes, Miley Cyrus gibi sanatçıların sosyal medya hesaplarından verdiği konserleri milyonlarca kişi izliyor, sanatçılara teşekkür mesajları yazıyor. Sosyal medya kullanıcıları yorumlarında moral hareketine katılan sanatçıları tebrik ederken, henüz konser verme yönünde bir paylaşımda bulunmayan ünlü sanatçıları harekete katılmaya davet ediyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN