Uşak’ta Satranç Günleri Başladı

Uşak’ta Satranç Günleri Başladı

Türkiye Satranç Federasyonu Uşak İl Temsilcisi Yusuf Orel her yıl Eyül ayının ikinci haftası düzenlenen satranç günleri kapsamında Uşak Belediyesi ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla bir haftalık bir etkinlik planladıklarını söyledi

Orel ; “Uşak’ta satranç günleri başladı. Bizim mütevazi bir hedefimiz var. Dedik ki eğer satranç tahtasında 64 kare varsa Uşak’ın plakası da 64 se biz Uşak’ı satrancın başkenti yapacağız dedik. İnşallah bu konuda bütün halkımızı öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, antrenörlerimizi destekleri için bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.Türkiye Satranç Federasyonu’nun 81 ilde her yıl 8-15 Eylül haftasında “Sokakta Satranç Var” etkinliğinin gerçekleştirdiğini hatırlatan Orel; “İlk gün İsmetpaşa Caddesine koyduğumuz 100 masa ile bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Balonlar, çiçekler, hediyeler dağıtıyoruz. Dolu dolu kutlamak istiyoruz” dedi.Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Orel; “ İnşallah bu yıl Uşak’ta satrançta bir atılım yılı olacak. Sayın Başkanımızı inşallah kendileri zikrederler bize belediye adına bir satranç merkezi açılması konusunda da destek olacaklarını ifade ederek bizi çok mutlu etti bu. Etkinliğimizin tamamı bir hafta sürecek ancak Belediye ve Spor İl Müdürlüğü, Satranç İl Temsilciliği ile Türkiye Satranç Federasyonu olarak 8-9-10 Eylül’de toplu etkinlik yapacağız. 9 Eyül Pazar ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 15:00 ile 20:00 arasında Atapark Sevgi Yolu ve kermes alanında bu etkinliği yapacağız. Geri kalan günlerde de Uşak’ımızın görülmesi gereken önemli yerlerinde etkinlikler düzenleyeceğiz. Amacımız satrançta farkındalığı artırmak, satrancı Uşak’ta ve Türkiye’de yaygınlaştırmak istiyoruz, çünkü bu çocuklarımız için çok önemli bir konu. Satranç insana sadece oyun oynamayı spor yapmayı değil, doğru düşünmeyi çok yönlü düşünmeyi öğreten, sabırlı olmayı öğreten bir spor. Bu yüzden çok önemsiyoruz. Federasyonumuz, İl Spor Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Bakanlığımız, Gençlik Spor Bakanlığımız bu konuda girişimler yapacaklar yapıyorlar. Bu yıl Türkiye’de ve Uşak’ta satranç çok daha farklı olacak” ifadelerin kullandı.Etkinliğin halka açık olduğunu, satranca ilgi duyan yaşı cinsiyeti ne olursa olsun herkesi satranç masalarında görmek istediklerini söyleyen Orel konuyla ilgili olarak şunları söyledi ; “ Herhangi bir turnuva değil, ücretsiz. Bütün halkımızı davetlidir. Hatta hiç bilmeyenler bile buraya gelip bilgi edinebilirler. Önümüzdeki günlerde inşallah çocuklarımızın yanında büyüklerimize de, anne babalara hatta dedelere ninelere de satranç öğretmeyi hedefliyoruz. Yaş sınırı yok herkes bu masalardan birine oturabilir. Görevli hakemlerimiz ve antrenörlerimiz var onlardan bilgi alabilirler.”Orel konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı; “Uşak’ta satranç günleri başladı. Bizim mütevazi bir hedefimiz var. Satranç tahtasında 64 kare var Uşak’ın plakası da 64 öyle bir mantık yürüttük esprili bir şekilde. Dedik ki eğer satranç tahtasında 64 kare varsa Uşak’ın plakası da 64 se biz Uşak’ı satrancın başkenti yapacağız dedik. İnşallah bu konuda bütün halkımızı öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, antrenörlerimizi destekleri için bekliyoruz.”

UŞAK/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN