Vakalar 55 bini aştı! Okullar kapanacak mı? Bakan Selçuk'tan kritik açıklama

Vakalar 55 bini aştı! Okullar kapanacak mı? Bakan Selçuk'tan kritik açıklama

Türkiye'de Kovid-19 vakaları rekor üstüne rekor kırarken, en çok merak edilen konulardan birisi de okulların kapanıp kapanmayacağı. Milyonlarca veli ile öğrencinin tedirginlikle beklediği süreç ile ilgili kritik açıklama Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın verilere göre Türkiye'de günlük vaka sayısı 55 bini aştı. Herkes salgının korkutan hızını düşünürken, milyonlarca veli ile öğrencinin kafasında okulların kapanıp kapanmayacağı sorusu var...

Okulların kapanıp kapanmaması ile ilgili kritik açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geldi, "İlin durumu neyi gerektirirse, öncelik sağlık dediğimiz için, o ilin valiliği bu kararları alabilir" dedi.

CNN Türk'te konuşan Selçuk, tarihsel bir dönemden geçildiğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Okulların hem açık hem de açık olmadığı bir durum söz konusu. Bu tarihsel olarak da çok ilginç bir dönem. Bu yoğunluk çocuklarımızın iyiliği için."

Selçuk'un açıklamaları şöyle:

"Burada önemli olan şu, elbette sorunlar yaşanıyor. Bizim işimiz, bu sorunların yaşanmamasını sağlamak ve çözmek ama genel olarak baktığımız zaman 'biz neredeyiz' sorusunun yanıtıyla ilgileniyoruz. Türkiye uzaktan eğitim ile ilgili hazırlıkları bakımında çok net verilerle ortaya koyabildiğimiz için mutluyuz.

"YÜZ YÜZE EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ AMA..."

Dünyadaki ilk 5 ülke için diyebiliriz. TV kurmak ve canlı ders yapabilmek, bunların sayısının yüksekliği gibi birçok parametrede birçok mesafe aldık. Genel tabloda çok mutlu olmadığımız bir durum var şundan dolayı; çocuklarımızın öğrencilerimizin okulda olmasını arzu ediyoruz.

Yüz yüze eğitim bizim önceliğimiz ama daha öncelik tanıdığımız şey sağlık. Okulların en çok kapalı olduğu ülkeler arasında ilk 5’te yer alıyoruz. Biz çok kontrollü bir şekilde okulları açamaya çalışıyoruz.

"BİRTAKIM ÖNGÖRÜLERİMİZ VAR AMA..."

Biz bu süreci aslında günlük hatta anlık olarak takip ediyoruz. Bizim risk haritasına bakıldığında hangi illerde hangi durumlarda hangi sınıflar açılmalı, kapanmalı elbette birtakım öngörülerimiz var.

Tabii ki ilin durumu neyi gerektirirse öncelik sağlık dediğimiz için o ilin valiliği bu kararları alabilir. Gün gün hepimiz duyuyoruz.

Burada 'yerinde karar' kavramı çerçevesinde 'hangi illerde ne oluyor?' takip ediyoruz. Çocuklarımızın bazı kayıpları var. İlkokullardaki öğrenmeye ilişkin kayıpların daha yüksek olduğunu görüyoruz.

İlkokulları ve köy okullarını açık tutmayı karar altına aldık. Sosyal duygusal becerilerle ilgili durum bizim açımızdan çok çok önemli."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN