Vali Ali Fuat Atik kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Vali Ali Fuat Atik kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Mülki amirlik görevine 2002 yılında başlayan Ali Fuat Atik, 10 Haziran 2020 tarihinde Denizli Valisi olarak atandı. 2017'de Erzurum'un Karayazı Belediyesi'nde ve 2020'de Siirt Belediyesi'nde 'kayyum' olarak görevlendirildi.

enizli Valisi Ali Fuat Atik, esnaf ziyaretleri sırasında kendisini tanımayan bir personel nedeniyle dönerci dükkanını kapattırmasıyla gündeme geldi. Tepkilerin artması üzerine Denizli Valiliği'nden 'özür' açıklaması yapıldı.

2002-2017 yılları arasında kaymakamlık görevlerinde bulunan Ali Fuat Atik, 2017'den beri valilik görevinde bulunuyor.


ALİ FUAT ATİK'İN HAYATI

1975 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini babasının memuriyeti nedeniyle farklı şehirlerde tamamladıktan sonra lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı.

26 Aralık 1999 tarihinde yapılan 'kaymakam adaylığı' sınavını kazanarak 87. Dönem Tokat Kaymakam Adayı olarak 29 Mayıs 2000 tarihinde göreve başladı. Kırklareli-Pehlivanköy, Edirne-Lalapaşa Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Kaymakam adaylığı döneminde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Yönetim Bilimi alanında yüksek lisans eğitimini ve Londra Middlesex Üniversitesi'nde yabancı dil eğitimini tamamladı.

KAYYUM OLARAK ATANDI

3 Kasım 2002 tarihinde başlayan 87. dönem kaymakamlık kursunu tamamlayan Ali Fuat Atik sırasıyla; Rize-Derepazarı, Bingöl-Karlıova, Ağrı-Taşlıçay, Bolu-Mengen Kaymakamlık görevleri ile Ardahan Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.

Bartın-Ulus ve Çanakkale-Ezine Kaymakamlık görevini yürütürken, 20 Mart 2017 günü Erzurum-Karayazı Kaymakamlığına ve ilçe belediye başkanlığına kayyum olarak atandı.

21 Haziran 2017 tarihli ve 2017/301303 sayılı kararname ile Siirt Valiliği'ne atanan Ali Fuat Atik, 15 Mayıs 2020 günü Siirt Belediyesi'nde kayyum olarak görevlendirildi. 10 Haziran 2020 tarihinde Denizli Valisi olarak yeni görevine başladı.

Evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

1975 doğumlu olan Ali Fuat Atik, 2020 yılı itibarıyla 45 yaşındadır.

ekmlmy9wkaagpsk.jpg

KENDİSİNİ TANIMAYAN ESNAFIN DÜKKANINI KAPATTIRDI

Denizli'de esnaf ziyaretleri yapmak üzere çarşıya çıkan Vali Ali Fuat Atik, dükkanında et kesen döner ustasının kendisini fark etmeyerek işine devam etmesine öfkelendi. Vali Atik, ustanın eldiven takmayarak 'koronavirüs (covid-19) tedbirlerine uymadığı' gerekçesiyle dükkanın kapatılması talimatı verdi. Mevzuata göre, döner ustasının eldiven takma zorunluluğu bulunmuyor.

DENİZLİ VALİSİ ÖZÜR DİLEDİ

Sosyal medyada yankıları süren olayın ardından Denizli Valiliği'nden açıklama geldi. Vali Atik, "Gün boyu yapılmış olan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü" dedi

111-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN