Erçek Gölü’ndeki balıklara boy denetimi

Erçek Gölü’ndeki balıklara boy denetimi

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Erçek Gölü’nde faaliyet yürüten balıkçıları denetledi

Van Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerince Van Gölü ile Erçek Gölü’nde perakende satış yerleri, kara çıkış noktaları, tekneler, balık halleri ve balık depolarına yapılan denetimler dün itibariyle son buldu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da 3 - 10 Ocak tarihleri arasında sürdürülen denetimler çerçevesinde balıkların boy oranları kontrol edildi. Ekipler, denetimler kapsamında Erçek Gölü’nde karaya çıkış noktalarıyla, perakende satış yerlerinde çalışma yaptı. Sabahın erken saatlerinde yapılan denetimler çerçevesinde balık boyları ölçüldü ve tazelik durumu incelendi. Denetimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erçek Gölü’nün istihsal hakkını kiralayan kooperatif yetkileri, yapılan denetimlerden memnun olduklarını ve gölde çalışma yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

VAN/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN