Van'da bombalı saldırı hazırlığı yapan 3 teröriste hapis cezası

Van'da bombalı saldırı hazırlığı yapan 3 teröriste hapis cezası

Van'da 3 yıl önce bombalı saldırı yapacakları ihbarı üzerine düzenlenen operasyonda yakalanan 3 teröristten birine müebbet ve 21 yıl, diğerlerine 11 yıl 5 ay ile 18 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 7 Ocak 2017'de canlı bomba eylemi yapacakları ihbarı üzerine yakalanan R.Y, M.K. ve H.G. hakkında 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'mala zarar verme' suçlarından açılan davanın karar duruşması görüldü.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklarla avukatları hazır bulundu.

ÖCALAN SLOGANINA SUÇ DUYURUSU

Duruşma savcısı İsmail Köker, esas hakkındaki mütalaasında sanıkların atılı suçlardan cezalandırılmalarını talep etti. 

Avukatların savunmasını dinleyen mahkeme heyeti, sanıklardan R.Y'ye müebbet ve 21 yıl, M.K'ye 18 yıl, H.G'ye de 11 yıl 5 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. 

Duruşma salonunda hükmün açıklanması sırasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan sanıklar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

VAN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN