Van'da bir karantina kararı daha: Eğribelen Mahallesi de kapatıldı

Van'da bir karantina kararı daha: Eğribelen Mahallesi de kapatıldı

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi, koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Van'ın Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Ortanca Mahallesi'nde şu ana kadar 84 kişinin koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı taziyeye katılıp Özalp'ın Eğribelen Mahallesi'ne giden bir kişi ile bununla temas kuran kişide de Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.

Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan kararla Eğribelen Mahallesi'nde karantina uygulaması başlatıldığı kaydedildi.

Valilik açıklamasında kentteki karantina bölgeleri şöyle sıralandı:

"Başkale ilçesi Esenyamaç, Albayrak, Örmetaş mahalleleri ve Poyrazalan mezrası, Gürpınar ilçesi Günbaşı, Umut mahalleleri ve Üzengi mezrası, İpekyolu ilçesi Ortanca, Karakoç, Gövelek, Arıtoprak mahalleleri, Bostaniçi Mahallesi Ertuş Caddesi 1, 2, 3 ve 4. sokaklar, Cevdet Paşa Mahallesi Selçuklu Sokak'ta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Üçevler Sokak'ta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Dabbağolu Sokak, Çaldıran ilçesi Salahane Mahallesi."

Kentte tedbir amaçlı 10 bin kişinin karantinada tutulduğu, şu anda kadar 40 bin kişinin gözlem altına alındığı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN