Van'da kurdu: Talebe yetişemiyorlar

Van'da kurdu: Talebe yetişemiyorlar

Van'da bölgenin en büyük mantar üretim tesisini kuran Oktay Kara, ayda 20 ton ürün yetiştirdiklerini ve 30 kişi çalışmalarına rağmen, müşterilerden gelen talebe yetişemediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Van'da Türkiye'nin en büyük mantar üretim tesislerinden birini 2 ortağıyla birlikte faaliyete geçiren Oktay Kara, başka illere de ürün sevkiyatı yapıyor. Ayda 20 ton mantar ürettiklerini ve 30 kişi çalışmalarına rağmen siparişlere yetişemediklerini söyleyen Kara, "Talebi karşılamak için kapasite artırımına gitmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin sayılı Doğu Anadolu Bölgesi'nin de en büyük mantar üretim tesisi geçtiğimiz yıl Van'da kurulmuştu. 1700 metrekare kapalı alanda kurulan tesisi Oktay Kara ve 2 ortağı birlikte işletiyor. 20'si kadın 30 personelle faaliyetini sürdüren tesis, ayda 20 ton mantar üretiyor. Geçtiğimiz yıla kadar bölgeye mantarın Akdeniz Bölgesi'nden geldiğini belirten Kara, tesisin kurulmasıyla birlikte şehrin mantar ihtiyacını kendilerinin karşıladığını ifade etti. 

"TALEP ÇOK YOĞUN, SİPARİŞLERE YETİŞEMİYORUZ"

Tesisle ilgili bilgi veren Kara, "Artık Van'da yaşayan vatandaşlar, daha taze ve ucuza mantar tüketebiliyorlar. Bölgede kadınlara iş olanağı çok az. Biz bu tesisi açtıktan sonra 20 kadını burada istihdam ettik. Toplamda erkeklerle beraber 30 personel çalışıyor. Bazen bu sayısı 40'ı da bulabiliyor. Eskiden burada çok fazla mantar kültürü yoktu fakat bir bu tesisi kurduktan sonra ucuz mantar her eve girmeye başladı. Şuanda da siparişleri yetiştiremiyoruz. Talep çok yoğun. Bizde bu tesisi büyütmeye çalışıyoruz" ifadesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN