Vefa Destek Grupları 1 milyondan fazla kişiye hizmet götürdü

Vefa Destek Grupları 1 milyondan fazla kişiye hizmet götürdü

İçişleri Bakanlığı, Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla son 12 günde ihtiyaç sahibi 1 milyon 27 bin kişiye hizmet götürüldüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan koronavirüs tedbirleriyle ilgili bir açıklama geldi. Bakanlık polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan vefa sosyal destek gruplarının son 12 günde 1 milyon 27 bin kişiye hizmet ulaştırdığını duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlara İçişleri Bakanlığı genelgesiyle sokağa çıkma yasağı getirilmiş, vatandaşların ihtiyaçları için ise her ilde Valilik ve Kaymakamlık bünyesinde polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan vefa sosyal destek grupları kurulmuştu.

1 MİLYON KİŞİYE ULAŞILDI

65 yaş üzeri vatandaşlar salgın sürecince 112,155,156 numaralı hatlardan ulaşarak ihtiyaçlarını dile getirebiliyor ve vefa sosyal destek gruplarından yardım isteyebiliyor. Bu kapsamda Vefa grupları 12 günde 1 milyon 27 bin kişiye ulaştı.

Bu aramalardan 569 bin 549’u vatandaşların ihtiyacına yönelik oldu. Kalan aramalar ise gerekli birimlere yönlendirildi, 65 yaş ve üzeri vatandaşların soruları yanıtlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN