Vergi borcu yapılandırması ne zaman yapılacak? KVK, SGK, trafik cezalarına yapılandırma geliyor

Vergi borcu yapılandırması ne zaman yapılacak? KVK, SGK, trafik cezalarına yapılandırma geliyor

Gelen son dakika haberine göre; vergi, KVK, SGK, trafik cezası ve köprü geçiş ücreti borcu cezalarına 18 ay taksitle yapılandırma hakkı geliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muş, borçlarda ilk ödeme tarihini Şubat 2021 olacağını açıkladı.

Borçlara yapılandırma teklifinin ayrıntılarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, SGK, KVK, trafik, köprü borcu cezalarına 18 ay taksitle yapılandırma hakkı tanınacağını vurgularken, yaklaşık olarak 500 milyar Türk liralık büyüklüğe sahip bir vergi yapılandırması olacağını ifade etti.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Canlı yayında gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi yapılandırması konusunda son durumu paylaştı. Öğrenim borçları ve KVK’nın da yapılandırılacağını kaydeden Muş, vergi yapılandırmalarında 18 taksit yapılacağını ve ilk ödemelerin de Şubat 2021 tarihinde alınacak şekilde düzenlemenin hayata geçirileceğini duyurdu.

İlk taksit içerisinde borçların ödenmesi durumunda YÜFE'den çıkan gecikme zammının yüzde 90'ının silineceğini kaydeden Muş, çevre temizlik vergisi, emlak vergisi, su katı atık ücretleri, ilan ve reklam vergisi, yol katılım paylarının da yine yapılandırma kapsamına alınacağını belirterek, gümrük vergisi, faizleri ve gecikme zamlarının da idari para cezalarının da yapılandırma kapsamında olacağını bildirdi.

vergi-borcu-yapilandirmasi-ne-zaman-gelecek-kvk-sgk-trafik-cezalarina-yapilandirma-geliyorr.jpg

Aynı şekilde sosyal güvenlik primlerinin gecikme cezalarının da yapılandırma kapsamına alınacağına işaret eden Muş, yine sene sonuna dek müracaat şartı arayacaklarına dikkati çekerek, çok geniş bir yapılandırma teklifinin komisyona verileceğini ve bunun da yapılandırma ve vergi barışı şeklinde olacağını söyledi.

KURUMLAR VERGİSİ İÇİN DE İNDİRİM GELECEK

Daha evvel AK Parti tarafından Meclis'e sunulan ve çeşitli istihdam desteklerini öngören 43 maddelik torba teklif ile Kurumlar Vergisi'nde radikal bir düzenlemeye gidileceği belirtilmişti. 

Teklifin 337. maddesi ile Cumhurbaşkanı'na yüzde 20 olan (31 aralık 2020'ye kadar yüzde 22) kurumlar vergisini 5 puana kadar indirme yetkisinin verilmesi planlanmıştı. 

2017'de yürürlüğe konulan bir düzenleme ile birlikte Kurumlar Vergisi oranı, 2018-2019 ve 2020 yıllarında geçerli olmak kaydıyla 2 puan yükseltilmişti. 3 sene için belirlenen geçici oranla Kurumlar Vergisi, yüzde 20'den yüzde 22'ye yükseltilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN