VGM burs başvurusu nasıl yapılır? Başvuru formu yayınlandı

VGM burs başvurusu nasıl yapılır? Başvuru formu yayınlandı

Ortaöğretim, yükseköğretim ve yabancı uyruklu öğrencilere yönelik verilen 2020 VGM burs başvuru tarihleri belli açıklandı. Peki VGM burs başvurusu nasıl yapılıyor? İşte başvuru formu ve burs ücretlerine dair bilgiler…

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuru formu, müdürlüğün resmî internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Adaylar, VGM burs başvuru formunu doldurarak söz konusu bursa başvuruda bulunuyor. Peki VGM burs ücreti ne kadar? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? Konunun ayrıntıları haberimizde…

VGM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK? 

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) ortaöğrenim burs başvuruları 1 Ekim ve 15 Ekim 2020 tarihlerinde yapılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2020-2021 Öğretim Yılı Yükseköğrenim Bursu için başvurular 15 Ekim 2020 tarihinde başlayacak.

2020 – 2021 eğitim döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ortaokul, ilkokul ve lise öğrencilerine sağlanacak olan ‘Ortaöğrenim Bursu’ için başvurular belirtilen tarihlerde eğitim durumuna uygun olan ve aşağıda bulunan linkteki başvuru formlarını doldurarak yapılacak.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR? 

Burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz bir detay paylaşılmadı. Burs başvurularının değerlendirme ve sonuç açıklama işlemlerine ait açıklamalar VGM’nin resmî internet sayfasından yapılacak.

BURS NE KADAR?

2020-2021 eğitim döneminde; ortaöğretim öğrencilerine aylık 75,00 Türk lirası, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 300,00 Türk lirası, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere de 600,00 Türk lirası burs verilecek.

vgm-burs-basvurusu-nasil-yapilir-basvuru-formu-yayinlandii.jpeg

VGM BURSU NEDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans veya lisans programı öğrencilerine bir eğitim döneminde 8 ay ortaöğrenim bursu da ortaokul, ilkokul ve lise öğrencilerine bir eğitim döneminde 9 ay süre ile verilir.


 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN