Virüs kapan yeni gelin düğünlere katıldı, bütün köy karantinaya alındı

Virüs kapan yeni gelin düğünlere katıldı, bütün köy karantinaya alındı

Hatay’da balayı için gittiği ilçede koronavirüse yakalandığı anlaşılan yeni gelin, hastalığa rağmen üst üste iki düğüne gitti. Durumun anlaşılması üzerine Covid-19 tedbirleri kapsamında köy karantinaya alındı.

Olay, Altınözü ilçesine bağlı Kozkalesi köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, isimlerine ulaşılamayan ve yeni evlenen genç çift balayı için Hatay’ın Arsuz ilçesine gitti. İddiaya göre, genç kadının Arsuz’daki şikayeti üzerine gittikleri hastanede COVID19 virüsüne yakalandığı anlaşıldı.

DOKTORLARIN UYARISINI DİNLEMEDİ

Doktorların uyarısına rağmen kendilerini karantinaya almayan genç çift, Altınözü ilçesine geri döndü. Genç çiftin Kozkalesi köyünde yapılan iki düğüne de katıldıkları tespit edilince Altınözü İlçe Jandarma ekipleri köyün giriş ve çıkışlarını kapattı. Köyün karantina süresinin yapılacak olan sağlık incelemesinin ardından belirleneceği öğrenildi.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Altınözü Kaymakamlığı, virüs tedbirleri kapsamında Kozkalesi köyünün karantinaya alındığını duyurdu. Açıklamada, "İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 26-27. Maddesi gereği 4 Eylül 2020 tarihli ve 70 sayılı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçemiz Kozkalesi Mahallesi’nde yeni tip korona virüs salgını nedeni ile yapılan mücadele kapsamında tedbir amaçlı karantina uygulaması başlamıştır" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN