Japonya'dan Vuhan'a dördüncü tahliye operasyonu

Japonya'dan Vuhan'a dördüncü tahliye operasyonu

Koronavirüsün yayıldığı Çin’in Vuhan kentindeki vatandaşlarını kademeli olarak karantina bölgesinden tahliye eden Japonya’nın bölgeye gönderdiği dördüncü uçak Tokyo’ya döndü.

İçerisinde 198 yolcu bulunan uçaktaki 80 kişinin Japon vatandaşları ile evli olan Çinliler olduğu öğrenildi.

Bu sabah Tokyo Haneda Havaalanı’na inen uçakta gerekli sağlık taramaları yapılırken, yolcular ise gözetim altında tutulacakları sağlık kurumlarına yönlendirildi.

TOPLAM 565 KİŞİ GÖNDERİLMİŞTİ

Japonya bölgeye daha önce 3 uçak göndermiş, toplam 565 kişi Japonya’ya getirilmişti. Bölgeden gelen tüm Japon vatandaşları sağlık taramasından geçirilmiş, Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) virüsün kuluçka süresinin tahmin edilenden kısa olarak 2-11 gün arasında değiştiğini açıklamasının ardından Japonya, Wuhan’dan getirilen kişilerin 2 hafta yerine 10 gün karantinada tutulacağını duyurmuştu.

TOKYO/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN