Wawrinka ve Tsonga yarı finalde

Wawrinka ve Tsonga yarı finalde

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta tek erkeklerde 2 numaralı seri başı Roger Federer, vatandaşı Stan Wawrinka'ya 3-0 yenilerek turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkeklerde 2 numaralı seri başı Roger Federer, vatandaşı Stan Wawrinka'ya 3-0 yenilerek turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvadaki tek erkekler çeyrek finaline 2 maçla devam edildi. Kariyerindeki tek grand slam şampiyonluğunu 2014'te Avustralya Açık'ta kazanan İsviçreli 8 numaralı seri başı Stan Wawrinka, vatandaşı dünya 2 numarası Roger Federer ile karşılaştı.

Mücadeleye hızlı başlayan Wawrinka, sert servislerle üstünlük kurduğu Federer karşısında ilk seti 6-4 kazandı. İkinci setin 7. oyunda rakibinin servisini kıran Wawrinka, skor avantajını koruyarak bu setten de 6-3 galip ayrıldı.

Çekişmeli geçen 3. sette 6-6 beraberliğin ardından "tie-break"e geçildi. Oyunun bu bölümünde de rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyerek 7-4 üstünlük kuran Wawrinka, seti 7-6, maçı ise 3-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

5 setlik mücadele Tsonga'nın

Günün diğer çeyrek final mücadelesinde 5 numaralı seri başı Japon Kei Nishikori ile dünya 14 numarası Fransız Jo-Wilfried Tsonga karşılaştı.

Sert servisleriyle rakibine üstünlük kuran Fransız sporcu, rakibini ilk sette 6-1, ikincisinde ise 6-4 yenerek yarı finale kalmak için önemli bir avantaj yakaladı.

Mücadeleyi bırakmayan Nishikori, kortun çaprazına gönderdiği sert "backhand" vuruşlarının da yardımıyla rakibi karşısında üstünlük kurarak üçüncü seti 6-4, dördüncü seti de 6-3 kazanarak skoru eşitledi.

Maçın final setinde file önünde daha iyi bir performans sergileyen Tsonga, 3 saat 42 dakika süren mücadelenin son setini 6-3, karşılaşmayı ise 3-2 kazanarak yarı finale yükselen diğer tenisçi oldu.

Fransa Açık'ın 11. gününde oynanacak yarı final karşılaşmalarında tek kadınlarda dünya 1 numarası Serena Williams ile İtalyan Sara Errani, tek erkeklerde ise 1 numaralı seri başı Novak Djokovic ile İspanyol Rafael Nadal maça çıkacak.

ANKARA / AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN