Yağmur yağdı, Düzce-Zonguldak yolu tamamen çöktü

Düzce’yi Karadeniz’e bağlayan önemli geçiş güzergahlarından olan Düzce-Zonguldak kara yolunda dün meydana gelen heyelan sonrasında yol, gece saatlerinde tamamen çöktü. Heyelanın korkutucu boyutu ise gün ağırınca ortaya çıktı. Düzce-Zonguldak yolundaki çalışmanın ise 3-4 gün süreceği bildirildi.

Bölgede meydana gelen aşırı yağış sonucu ilk önce Düzce-Zonguldak kara yolunda çatlak meydana geldi. Yağışın devam etmesi ile birlikte gece saatlerinde Akçakoca’dan Düzce istikametine duble yol tamamen çöktü. Düzce-Zonguldak yolu trafiğe kapatıldı.

aw279381-03.jpg

GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Heyelanın korkutucu boyutu ise gün ağırınca ortaya çıktı. Jandarma ekipleri Şifalı Su ile Akçakoca Sapak mevkilerinde önlem alarak araç geçişine geçişine izin vermiyor. İstanbul istikametine gidecek araçlar, Sakarya-Kocaali yönüne, Ankara yönüne gidecek araçlar ise Zonguldak- Ereğli yoluna yönlendiriliyor.

yol17.jpg

VALİ VE KARAYOLLARI YETKİLİLERİNDEN İNCELEME

Öte yandan heyelanın meydana geldiği alanda Düzce Valisi Cevdet Atay ve Karayolları yetkilileri alternatif yol güzergahı ile ilgili incelemeler yaptı.

aw279381-02.jpg

İncelemenin ardından açıklamada bulunan Vali Cevdet Atay, çalışmaların hemen başlayıp hızlı bir şekilde geçişin sağlanacağını belirterek, “Akçakoca Düzce Karayolunun 6. kilometresindeyiz. Heyelan dün geceden itibaren etkisini arttırdı. Arkadaşlar zamanında tedbirlerini aldı yolu trafiğe kapadı. Jandarma ve Polis ekiplerimiz hem Düzce tarafından hem de Akçakoca tarafından yolu trafiğe kapadı. Karayolları yetkilileri buradalar. Hızlı bir şekilde geçiş sağlanacak, buda 3-4 günü alacak. Ondan sonrada burada kalıcı yapımım işlerine hızlı bir şekilde başlayacaklar. Çünkü burası önemli bir yol, ticarete yönelik ciddi bir yol. Karayolları hızlı bir çalışma yapacak” ifadelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN