Yağmurda dans eden Nijeryalı çocuk Amerikan Bale Tiyatrosu’ndan burs kazandı

Yağmurda çıplak ayakla dans ederken çekilen videosu milyonlarca insan tarafından izlenen 11 yaşındaki Nijeryalı Anthony Mmesoma Madu, New York’un prestijli Amerikan Bale Tiyatrosu’ndan (American Ballet Theatre) burs kazandı.

Nijerya Lagos’tan Anthony Mmesoma Madu, Viola Davis ve Cynthia Erivo gibi ünlülerin de aralarında olduğu pek çok sosyal medya kullanıcısını, dansa olan bağlılığı ve yağmurda ayakkabısız halde muhteşem hareketler yapma becerisiyle büyüledi.

ABD'DE EĞİTİM ALACAK

Madu, şimdi, videonun gördüğü uluslararası ilgi sayesinde, 2021’de eğitim için ABD’ye seyahat etmeye hazırlanıyor.

Bale, doğru ayakkabılarla uygun bir ortamda bile zordur, ancak Madu viral olan videoda güzel bir pirueti her zaman, her yerde çekebileceğini gösteriyor.

Videoda Nijeryalı çocuk çıplak ayaklı, şortlu ve atletli olarak görülüyor. Madu videoda ustaca dans ediyor, dönüyor, sıçrıyor ve arabesk yapıyor.

'DANS EDERKEN DÜNYANIN TEPESİNDE GİBİ HİSSEDİYORUM'

11 yaşındaki Madu şunları söyledi: “Bale benim hayatım. Dans ederken sanki dünyanın tepesindeymişim gibi hissediyorum. Annem beni ne zaman bir işe gönderse, gitmeden önce bale dansı yapıyorum ve bu beni çok çok mutlu ediyor. Baleyi çok seviyorum.”

Madu, Leap of Dance Academy’de ücretsiz eğitim alan 12 öğrenciden biri oldu