Yargıtay'dan ilginç karar: 'Seni paramla satın alırım' hakaret değil

Yargıtay'dan ilginç karar: 'Seni paramla satın alırım' hakaret değil

Kocaeli'de bir kavga sırasında, 'Seni paramla satın alırım' diyen kişi 'hakaret' suçundan tazminata mahkum oldu. Yargıtay, mahkemenin kararının bozarak söz konusu ifadenin 'kaba hitap tarzı' olduğuna hükmetti.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir tartışma sırasında "Cebinizde beş kuruş paranız yok, gelip burada konuşuyorsunuz" sözlerine karşı "Seni paramla satın alırım" cevabı verildi. Daha sonra bu sözler mahkeme taşındı.

Şikayet üzerine açılan davada Körfez 2. Asliye Ceza Mahkemesi "Seni paramla satın alırım" sözünü kullanan kişiye 'hakaret' suçundan ceza verdi.

"KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE YÖNELİK OLMALI"

Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 18. Ceza Dairesi ise yerel mahkeme kararını bozdu.

Kararda, kişilere yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözün 'hakaret' suçu bağlamında değerlendirilemeyeceğine, sözlerin açıkça, onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövmek fiilini oluşturması gerektirdiği vurgulandı.

"HAKARET SUÇU OLUŞTURMUYOR"

Sanığın kullandığı "Seni paramla satın alırım" sözünün, kaba hitap tarzı niteliğinde olduğu anlatılan kararda, bu ifadelerin onur, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta olmaması nedeniyle 'hakaret' suçunun unsurlarının oluşmadığı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN