Yarın ve bu hafta hava nasıl olacak? Marmara ve Karadeniz'e gök gürültülü yağış uyarısı!

Yarın ve bu hafta hava nasıl olacak? Marmara ve Karadeniz'e gök gürültülü yağış uyarısı!

Sonbahar mevsimine girilmesine karşın Marmara'da yaşanan yaz havası, bu hafta yerini gök gürültülü yağmura bırakacak. Vatandaşlar, 'Meteoroloji'ye göre Türkiye haritalı hava durumu tahmini' merak ediyor. İşte 'illere göre hava durumu tahmini'...

'Bugün ve yarın hava nasıl olacak?', 'Bu hafta yağmur var mı?' sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 'Meteoroloji'ye göre haritalı Türkiye hava durumu tahmini'ne göre, yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Doğu Karadeniz iç kesimleri ile Manisa, İzmir, Giresun, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 'İstanbul, Ankara, İzmir için gün gün hava durumu tahmini' detayları haberimizde...

YARIN VE BU HAFTA HAVA DURUMU TAHMİNİ NEDİR?

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar, mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredecek. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, bölgede az bulutlu, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

Akşam saatlerinden itibaren Trakya kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Bölgede sıcaklıkların mevsim normalleri civarında ve yer yer 1 ila 3 derece üzerinde olması bekleniyor.

Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli esmesi öngörüldüğünden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Marmara'nın batısı ve Ege'de öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava bugün parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın batısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Manisa, İzmir, Giresun, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Hava sıcaklıkları iç kesimlerde 2-4 derece artacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Türkiye genelinde havanın mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Ege'de güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bu nedenle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI iPHONE İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI ANDROID İÇİN TIKLAYIN

aw124401-01.jpg

DOĞU ANADOLU'DA YAĞMUR BEKLENİYOR

Erzurum, Kars ve Ardahan'da gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güney ve batı yönlerde hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan, Erzurum ve Kars'ta 9, Ağrı'da 11, Erzincan'da 13, Iğdır'da 16 derece kaydedildi. Gün içinden beklenen en yüksek hava sıcaklığı ise Iğdır ve Erzincan'da 28, Ağrı'da 25, Erzurum'da 24, Kars'ta 23, Ardahan'da 22 derece olacağı tahmin ediliyor.

MARMARA'YA FIRTINA UYARISI

Marmara Bölgesi'nin batısında gece saatlerine kadar kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Marmara Bölgesi'nin batısında öğleden sonra etkisini artıracak rüzgarın özellikle Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ'da etkili olacağı öngörülüyor.

Gece saatlerine kadar güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek ulaşımda aksama, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İLLERE GÖRE GÜN GÜN HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç kesimlerde 2-4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Ege'de güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-09-26-152658.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-09-26-152720.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-09-26-152742.jpg

BUGÜN HAVA KAÇ DERECE OLACAK? (26 EYLÜL 2020)

Bazı kent merkezlerinde görülmesi beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:

ANKARA: 28 derece | Parçalı ve az bulutlu.

İSTANBUL: 30 derece | Parçalı ve az bulutlu.

İZMİR: 29 derece | Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BURSA: 33 derece | Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı.

ADANA: 33 derece | Parçalı ve az bulutlu.

ANTALYA: 30 derece | Parçalı ve az bulutlu.

SAMSUN: 28 derece | Parçalı ve çok bulutlu.

TRABZON: 27 derece | Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak yağışlı.

ERZURUM: 24 derece | Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

DİYARBAKIR: 31 derece | Parçalı ve az bulutlu.

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

27 EYLÜL 2020 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun1.png

28 EYLÜL 2020 PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun2.png

29 EYLÜL 2020 SALI GÜNÜ

haritatahmingun3.png

30 EYLÜL 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun4.png

1 EKİM 2020 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN