2022 Hac kura çekimi olacak mı? Diyanet iİşleri Başkanlığı hac kura çekimi canlı izle

2022 Hac kura çekimi olacak mı? Diyanet iİşleri Başkanlığı hac kura çekimi canlı izle

Hac kura çekimlerini sabırsızlıkla bekleyen adaylar kuranın ne zaman ve hangi kanalda çekileceğini araştırmaya başladı. 2022 yılında kura çekimi olup olmayacağı merak konusu olurken adaylar tarafından heyecanlar arttı. Kutsal topraklara gitmek isteyen milyonlarca kişi için hac kura çekimi canlı olarak verilecektir. İşte, hac kura çekimi canlı izle linki...

Dinimizde büyük önemi olan hacca gitmek herkesin gitmek istediği kutsal topraklardandır. Başvuru yapanlar arasında her sene çekimler gerçekleşirken işlemler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Hac adaylarının merakla beklediği kura çekimleri için araştırmalar başladı. Bu sene kura çekimi var mı? Kura çekimi canlı izle linki haberimizde yer almaktadır

Diyanet İşleri Başkanlığı hac kura çekimi

Suudi Arabistan üzerinde yapılan yenilikler ve düzenlemelerden dolayı kontenjan sınırlamasına gidildi. Yaşanan bu değişikliklerin üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir karar alarak hac adaylarının başvurularının durdurulduğunu belirtti. Yeni yılda ise hac başvurularının yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Hac için ilk kez başvuruda bulunacak olanlar ön kayıt ücreti vererek Müftülük üzerinden başvurusunu tamamlayabilir. Önceki yıllarda başvuru yapan adayların adı çıkmadığı kura çekimleri üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı otomatik olarak yenileme işlemine gitti.

Hac kura çekimleri

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan kura çekimleri sistem üzerinden çok katlı olarak gerçekleşmektedir. Daha önceden 10 defa müracaata bulunanların adı 100 kez çekilirken, 5 kez müracaat edenler ise 25 kez çekilecektir.

Diyanet TV canlı izle

Pandemiden dolayı geçtiğimiz senelerde yapılmayan kura çekimi bu sene büyük heyecanla beklenmektedir. Hac için çekilecek olan kura çekimi ise Diyanet TV üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Hac kura çekim saati ise 11.00'da başlayıp https://www.diyanet.tv/canli-izle bu adres üzerinden takip edilmesi mümkündür. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN