2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman, hangi tarihte? Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman yapılacak?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman, hangi tarihte? Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman yapılacak?

2022 yılının bitmesine sayılı günler kala 2023 yılında yapılacak seçimlerle ilgili araştırmalar hız kazandı. 28. dönem milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçim tarihleri belli oldu. İşte 2023 yılı seçim takvimi…

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili detaylar araştırılıyor. Uzun süredir gündemde yer alan seçimler için tartışmalar devam ediyor. 2023 seçimlerinde milyonlarca vatandaş sandık başına giderken seçim tarihleri de en çok araştırılan konuların başında geliyor. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman? sorusunun yanıtı akıllarda yer ediniyor. İşte 2023 yılı seçim takvimi…

2023 SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri 24 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Tarihte bir değişiklik yapılmaması durumunda 2023 seçimleri 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Bu seçimlerde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi gerçekleşecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KAÇ GÜNDE YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 1 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Adaylardan birisinin çoğunluğu elde etmesi durumunda en yüksek oy alan 2 aday YSK’nın belirleyeceği bir tarihte ikinci tur için yeniden karşı karşıya gelir.

2023 seçimleri ne zaman yapılacak

SEÇİMLER NASIL YAPILACAK?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2 turdan oluşmaktadır. Seçimler için ilk turda çoğunluğu elde eden aday ile en yüksek oyu alan diğer aday YSK’nın belirlediği bir tarihte ikinci tur için yeniden karşı karşıya gelir.

YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN?

Yerel seçimler her beş yıl içerisinde yeniden yapılmaktadır. Son yerel seçim 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Bir sonraki yerel seçim 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak. Belediye ve muhtarlık seçimi için sandık başına gidecek olan seçmenler ise 31 Mart 2024 tarihinde oy kullanacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN