45, 46, 47, 48, 49 yaşında olanlar EYT'de kritik tarih belli oldu! Emekli maaşı hangi tarihte ödenecek? İşte EYT yasası son dakika haberi

45, 46, 47, 48, 49 yaşında olanlar EYT'de kritik tarih belli oldu! Emekli maaşı hangi tarihte ödenecek? İşte EYT yasası son dakika haberi

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara bir son dakika haberi geldi! EYT çalışmalarının sonuna gelindi. 45,46,47,48,49 yaşında olanları oldukça yakından ilgilendiren duyuru yayınlandı. Peki Emeklilik yaşı ne olacak? EYT yasası çıktı mı? EYT yasası ne zaman çıkıyor? EYT’den emekli olacak olanlar ne zaman maaşlarını alacak? İşte 28 Eylül 2022 EYT yasası haberinin detayları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı son dakika açıklamasında Aralık ayında bir basın toplantısı yapılacağını ve Emeklilikte yaşa takılanların merak ettiği her türlü konuyu kamuoyuna paylaşacağını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından gazetecilerin sorularına yanıtlar verdi. Taşeron işçilerle ilgili bir soru sorulması üzerine Bilgin, kamuya kadrolu geçişlerle alakalı sürenin şimdilik belli olmadığını ancak çalışmaların tamamlandığını vurguladı. Peki, ilk emekli maaşı ne zaman ödenecek?

EYT

Türkiye’nin uzun bir süreden bu yana gündeminden düşmeyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çıkarılacak yasanın kısa bir süre sonra son formüllerle tamamlanması beklenmekte. Son günlerde de EYT’nin sıkça gündemde yer alması, bu konuya dair değişik formülleri de karşımıza çıkartıyor.

EYT İÇİN ARALIK AYI OLDUKÇA ÖNEMLİ!

Emeklilikte yaşa takılanlar için çıkması beklenen yasanın Aralık ayıyla beraber meclisten geçerek vatandaşlara sunulması bekleniyor. Sonuç olarak prim gününü ödemiş olan vatandaşların yaşa takılmadan emekli olabilmeleri için çalışılıyor.

EYT yasasının meclisten geçeceği konusu da memurların gündeminde olan konulardan birisi oluyor. ilk emekli maaşının ne zaman alınacağı ve hangi gün alınacağı da belirsizliğine devam ediyor.

EYT

Uzun bir zamandan bu yana Türkiye’nin gündeminde zirve konumunda yer alan EYT yasasının gerekli çalışmalarının biterek sonuçlanması bekleniyor.

KİMLER EYT KAPSAMINDA OLACAK?

8 Eylül 1999 tarihinden önce sosyal güvenlik sistemine SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı aracılığıyla girmiş olup bununla beraber prim ödemiş olan herkesin EYT kapsamına alınacağı bekleniyor.
EYT

EYT’DE YAŞ KALDIRILDI MI?

Kimin ne zaman emekli olacağı çıkması beklenen yasayla belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, tek formül olduğunu söyledi ancak bu formül şimdilik bilinmemekte. Bazı alternatifler ise gündem de yer alıyor. En çok beklenilen seçenek ise 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe girenlerin prim ve sene koşulunu tamamlayanların emekli olmasını içermekte.

EYT

EYT’DE YAŞ SINIRI VAR MI?

Yaş koşulu kaldırılarak bir yaş sınırı getirilmesi de ortada dolaşan iddialar arasında yer alıyor. Bununla beraber prim ve yılı dolanların emeklilik yoluyla bu yaşı da doldurması istenebilir. Bu yaş sınırı da örneğin 50 olabilir. Bununla beraber emeklilik yaşı için 6 ila 8 yaş düşüş olacak.

EYT

EYT ÇALIŞMASI NE ZAMAN BİTECEK?

Milyonlarca çalışanın emekli olabilmek için beklediği EYT yasasının 2023 yılının Ocak ayında Meclis’e gelmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN