4A,4B ve 4C’liler dikkat! Maaş hesaplaması yapmak artık çok kolay! SGK yeni sistemi açıkladı

4A,4B ve 4C’liler dikkat!  Maaş hesaplaması yapmak artık çok kolay! SGK yeni sistemi açıkladı

Aralık ayına giriş yaparken gözler EYT yasasında. Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği EYT yasası için son çalışmalar yapılıyor. 2023 yılında uygulanması beklenen EYT'den önce SGK önemli bir açıklama yaptı. Emekli maaş hesaplaması yapmak artık çok kolay. İşte maaş hesaplama yöntemleri…

EYT yasası Aralık ayı içerisinde Meclis’te yer alacak. Ocak 2023’de uygulanması beklenen EYT için nefesler tutuldu. Prim gün sayısını tamamlayan vatandaşlar emekli olmak için gün sayıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamalar oldukça dikkat çekiyor. Bununla birlikte EYT kapsamında emekli olan vatandaşların da ne kadar maaş alacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. EYT yasasından önce SGK önemli bir açıklamada bulundu. Artık maaş hesaplaması mı yapmak çok basit. SGK yeni maaş hesaplama sistemini erişime açtı. 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' uygulaması artık kullanıcıların hizmetinde yer alıyor. İşte maaş hesaplama yöntemleri…

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaş hesaplaması yapmak isteyen vatandaşlar hangi yöntemlerin kullanıldığını merak ediyor. Maaş hesaplaması için çalışma günü ve prim ödemesi önemli kriterler arasında yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların maaşlarını öğrenebilmesi için yeni bir sistem yapıldığını açıkladı. SGK'nın kendi sitesi üzerinden maaş ve emeklilik zamanı bilgileri giriş yapılarak emekli olduğunuzda alacağınız maaşı öğrenebilirsiniz.

Emekli maaş hesaplaması nasıl yapılır

EMEKLİ OLURSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

Emekli olduğunda ne kadar maaş alacağı birçok kişinin kafasındaki soru işaretlerinden bir tanesidir. SGK kolay bir şekilde maaş hesaplaması yapılabilmesi için yeni bir sistemi devreye soktu. 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' ekranıyla bir birlik ne kadar maaş alabileceğinizi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4A kapsamında emekli maaşı hesaplamak için uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girilmesi gerekmektedir. Kişilerden istenen bilgiler şu şekildedir:

T.C Kimlik numarası,

SSK Sicil Numarası,

Baba adı,

Nüfus il,

Doğum tarihi bilgileri.

Bilgileri giriş yaptıktan sonra sorgula butonuna ile maaş hesaplaması yapabilirsiniz.

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B kapsamında emekli maaşı hesaplamak için uyg.sgk.gov.tr sayfasına girilmesi gerekmektedir. Kişilerden istenen bilgiler şu şekildedir:

TC Kimlik numarası,

Kurum ve güvenlik kodu

Bilgileri giriş yaptıktan sonra sorgula butonuna ile maaş hesaplaması yapabilirsiniz.

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B kapsamında emekli maaşı hesaplamak için uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına girilmesi gerekmektedir. Kişilerden istenen bilgiler şu şekildedir:

Doğum tarihi,

Cinsiyet,

4A çalışma süresi

Başlangıç ve bitiş tarihi.

Hizmet türü

Bilgileri giriş yaptıktan sonra sorgula butonuna ile maaş hesaplaması yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN