5735 sayılı kanun içeriği nedir? 5735 sayılı kanunla ilgili detaylar

5735 sayılı kanun içeriği nedir? 5735 sayılı kanunla ilgili detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti grup toplantısında 5735 sayılı kanuna dikkat çekti. Bunun ardından ise kanunda ne geçtiği merak edilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK parti grup toplantısında 5735 sayılı anayasa değişikliği teklifi içeriği olan kanun hakkında açıklamalarda bulundu. Resmi gazetede yayınlanan ve o dönem AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan kanun merak edilmeye başlandı.

5735

5735 SAYILI KANUN

Resmi Gazete'de yayınlanan 23 Şubat 2008 tarihli 5735 sayılı kanun "TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI'NIN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN" başlığı altında açıklanmıştır. Bu kanun ile ilgili detaylar ise şöyledir;

MADDE 1 – 7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasına “bütün işlemlerinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2 – Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 42 nci maddesine altıncı fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez.Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir.”

MADDE 3 – Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve halkoyuna sunulması halinde tümüyle oylanır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN