Araç sürücüleri dikkat! Ehliyet sahibi herkes bunu yapmalı... İdari para cezası geliyor... Affı yok herkes yaptıracak!

Araç sürücüleri dikkat! Ehliyet sahibi herkes bunu yapmalı... İdari para cezası geliyor... Affı yok herkes yaptıracak!

Ehliyeti olanlar için bir uyarı geldi. Eğer ehliyetiniz varsa ceza yememek için bunu yapmanız gerekiyor. İçişleri Bakanlığı uyardı.

İçişleri bakanlığından açıklama geldi. Ehliyeti olanlar ceza yememek için buna dikkate almalı. Eğer eski tip bir sürücü belgesine sahipseniz bu belgeyi yeni ehliyet belgesi ile değiştirmeniz gerekiyor. Ehliyet belgesini değiştirmeyen kişiler için para cezası uygulanacak.

Eski tip ehliyet kullananlar için yeni tip ehliyete geçmenin son tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirtildi. 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet almışsanız belirtilen tarihe kadar ehliyetinizi yenilemeniz gerekmekte. Yenilemeyen vatandaşlar için ceza uygulaması yaptırılacağı söylendi. Yeni yıl içinde ceza ve harçlara da zam gelecek.

ehliyet

CEZALARA ZAM GELİYOR

Yeni yıldan enflasyon rakamları artmaya devam ederken zamları ve harçları da zam geleceği konuşuluyor. Yeni yılda zam %11 civarında olabilir. Bu yüzden sürücü belgesini değiştirmeyen kişilerin bu zamlı cezalara maruz kalmaması için ehliyetlerini değiştirmesi gerekiyor.

YENİ EHLİYETİN ÜCRETİ NE KADAR?

Nüfus müdürlüğüne başvurarak ehliyetinizi değiştirme imkanına sahipsiniz. Ödeyeceğiniz ücret ise kağıt bedeli olarak 13 TL vakıf payı bedeli olarak 2 TL yani toplamda 15 TL ödeme yapacaksınız. Belirtilen süreler içerisinde sürücü belgesini değiştirmeyen kişilerin sürücü belgeleri belirtilen tarihten sonra iptal edilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN