Araçlarda kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor, başladı mı? Kış lastiği zorunluluğu için tarih belli oldu

Araçlarda kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor, başladı mı? Kış lastiği zorunluluğu için tarih belli oldu

Kış lastiği uygulamasının tarihi merak edilmeye başlandı. Trafik ve sürüş güvenliği için mevsime göre belirli mevsimlerde araç lastikleri kullanılmalıdır. Özellikle uzun şehirlerarası yolculuklar için, yağmur ve don olaylarının sık olduğu bölgelerde, kış lastiklerinin kullanımı ülke genelinde hala sıkı kontrol altında. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

Kışın yaklaşmasıyla beraber her sene gündemde olan o konu yine büyük merak uyandırdı! Çoğu araç sahibi kış aylarındaki uygulamaları merak içerisinde araştırmaya başladı...

Kış mevsiminde sürücülerin ve yolcuların güvenliğini sağlamak için en önemli önlemlerden biri kış lastiği kullanımıdır. Kış lastiği montajı yaklaştıkça, "Kış lastiği takmaya başlama tarihi nedir? Kış lastikleri ne zaman takılır?" sorusu ortaya çıktı. İklim koşullarına bağlı olarak yılın belirli zamanlarında geçerli olan kış lastiği zorunlu muayeneleri yetkili kişiler tarafından yapılmaktadır. Peki bu program ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAR?

Mal ve yolcu taşımacılığı için ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu her sene 1 Aralık gününde başlamaktadır. Bu nedenle yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan araçlarda her yıl 1 Aralık - 1 Nisan tarihlerinde kış lastiği kullanılması zorunlu olmaktadır. 

kış lastiği

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU HANGİ ARAÇLARI KAPSAR?

Kış lastiği gereksinimleri ile ilgili resmi gazetede verilen bilgilere göre kamyon, çekici, tanker ve otobüslerin tüm tahrikli dingilleri; kamyonet, minibüs ve binek araçlar için tüm lastikler; Ayrıca yolculuk sırasında değiştirilecek lastiklerin kış lastiği olması gerekmektedir.

TİCARİ ARAÇLAR İÇİN ZORUNLU

Mal ve yolcu taşımacılığı dışında özel araçlar için kış lastiği bulunmamakla birlikte, tüm araçlarda kış lastiği kullanılması can ve mal güvenliği açısından önemlidir.

Uygulamanın amacı, kış şartlarına hazırlıklı olmayan araçların rahatsız edilmesini ve vatandaşların mağdur olmasını önlemektir.

kış lastikleri, yaz lastiklerine göre 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda ıslak, karlı ve çamurlu yüzeylerde daha iyi yol tutuşu ve daha iyi güvenlik gibi özelliklere sahiptir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN