Aralık ayı Aile Destek Ödemesi ne zaman yatacak? 2022 Aralık ayı aile destek programı ödemeleri ayın kaçında, ne kadar yatacak?

Aralık ayı Aile Destek Ödemesi ne zaman yatacak? 2022 Aralık ayı aile destek programı ödemeleri ayın kaçında, ne kadar yatacak?

Aralık ayı yaklaşırken ödemeler de görünmeye başladı. Aile yardımı programının Kasım ayı ödemeleri 8 Kasım 2022 Salı günü hak sahiplerinin hesaplarına yattı. Bakanlık ödeme tutarına zam yapıldığını açıkladıktan sonra Aralık ayı aile yardımı ne zaman yatacak? Aralık ayı Aile Destek Programı ödemeleri hangi gün yapılacak? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Aralık 2022 aile ödenekleri ne zaman ödenir? Yardıma muhtaç ailelerle ilgili olarak, Aile Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan aile destek paketi ödemelerindeki son gelişmeler takip edilmektedir. Gelir desteği alan vatandaşlar Aralık ayı ödemelerinin detaylarını soruyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek programından ödemeleri her ay düzenli olarak hesaplara aktarmaktadır. Aralık ayı aile yardımı Aralık ayının ilk günlerinde hesaplara yatacaktır.

ARALIK AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamalarda aile destek programının kasım ayı ödemelerine ilişkin şunları belirtmişti:

''Türkiye Aile desteği.. .Bu kapsamda 2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara göre aile destek programı Kasım ayı ödemeleri 8 Kasım Salı günü hak sahiplerine yatırıldı.

2022 AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMESİ NE KADAR?

Bakan Yanık; "Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır.” İfadelerine yer verdi.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ KAÇ AY YATACAK?

Aile destek programı ödemeleri en fazla 12 ay içinde 850-1250 TL arasında ödenir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi Haziran 2023'ten olup, bu döneme ilişkin ödeme bir sonraki Temmuz ayında yapılacak ve hibe programı sona erecektir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 Aile destek programına e-devlet üzerinden veya ikamet adresine bağlı 3294 sayılı Kanuna istinaden oluşturulan Sosyal ve Dayanışma Sandığı üzerinden başvuru yapılabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN