Aralık ayı çocuk desteği ödemeleri ne zaman, hangi tarihte hesaplara yatacak?

Aralık ayı çocuk desteği ödemeleri ne zaman, hangi tarihte hesaplara yatacak?

Aralık ayına girerken çocuk desteği ödemeleri hakkında araştırmalar da hız kazandı. 4 milyon aile 15 milyar TL yardımdan yararlanırken hane başına 350 ile 600 TL arasında ödeme yapılmaktadır. Çocuk destek ödemeleri hakkında önemli açıklamalar yapıldı. İşte çocuk destek ödemeleri hakkındaki önemli detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında ihtiyaç sahibi ailelere yapılan destek ödemeleri oldukça dikkat çekiyor. Türkiye Aile Destek programı kapsamında yapılan çocuk destek bileşeni aylık 350 ile 650 TL arasında ödenmektedir.Aralık ayına giriş yaparken ödemelerinde devam edip etmeyeceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Konu hakkındaki önemli açıklamalar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık tarafından yapıldı. İşte çocuk destek ödemeleri hakkındaki önemli detaylar...

ÇOCUK DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yer alan çocuk destek ödemelerinin hak sahiplerine ulaştırılacağını belirtti. Bakan Yanık, açıklamasında ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Aile odaklı sosyal yardım ve hizmet anlayışı için politika üretmeye devam ettiklerini belirten Yanık, ödemeler kapsamında bütçeyi 25 milyardan 40 milyar TL'ye ulaştırdıklarını vurguladı.

Çocuk yardımı parası ne kadar

Program kapsamına genişletildiği vurgulayan Bakan Yanık, bu ödemelerden yararlanacak olan kişilere de ilave destek yapılacağını belirtti. Bakanlık tarafından yapılacak olan destek ödemelerinde hanede bulunan çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında ödeme yapılacağı söylendi. Bakan Yanık, 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL, 5 ve üzeri çocuk sayısında bulunan ailelere isteyen 650 TL ödeme yapılacağını aktardı. Bakan Yanık, “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelere verilecek çocuk başına destekle hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçlıyoruz. Türkiye Aile Destek Programımız kapsamında hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız." şeklinde konuştu.

Derya Yanık tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda sosyal refahın önde tutulduğu bir bakış açısının izlendiği vurgulandı. Yapılan yardımların ve kaynakların bütün toplumun yararına olacağını aktaran Yanık, her dönemde önceliklerinin bu doğrultuda olduğunun altını çizdi.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı için başvuru yapacak olan kişilerin e-devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekir. Ancak e-devlet üzerinden başvuru yapamayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alabilmektedir.

çocuk yardımı kimlere yapılır

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Bakanlık tarafından sunulan bu ödemeler için ihtiyaç sahibi ailelerin başvuru yapabileceği belirtildi. İhtiyaç sahibi olduğu kanıtlanan herkes destekten yararlanabilmektedir. Mevcut sosyal destek yardımlarından yararlanan kişilere ek olarak bu ödemeden de yararlanabilir.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ KAÇ AY YAPILIYOR?

Bakanlık tarafından Aile Destek Programı adı altında yapılan ödemeler 12 ay boyunca düzenli olarak hesaplara yatırılıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN