Bakanlıktan müjdeli haber verildi! Kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 958 kişi atanacak!

Bakanlıktan müjdeli haber verildi! Kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 958 kişi atanacak!

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı, kamu çalışmalarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, devletin koruması altında büyüyen 958 genç, 27 Eylül'de çekilişte kamu kurum ve kuruluşlarına atanacak. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

Sosyal Hizmet Kanunu kapsamında kamu sektörü gençleri için başvuru tarihleri 8-20 Eylül olarak belirlendi. Bakanlık tarafından yapılan atamaların ardından sonuçlar sosyalatama.aile.gov.tr adresinden duyurulacaktır. İşte detaylar…

DEVLET KORUMASI ALTINDA YETİŞEN GENÇLERE İSTİHDAM

Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru alımı devam ediyor. Bu bağlamda, kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımı yapılırken işe alım kurumunun çalışma koşulları farklılık gösterebilmektedir. Koşulları sağlayan vatandaşlar ilgili bildirimi talep ederek başvuruda bulunabilirler. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir duyuruda, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın yetkisinde devlet koruması altında yetişen gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarına atanacağı gün açıklanmış ve kayıt tarihlerinin 8 ila 20 Eylül arası olduğu duyurulmuştu.

Kamu kurum ve kuruluşlarına 958 kişi atanacak!

HANGİ MESLEKLER İÇİN ATAMALAR GERÇEKLEŞECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında eğitim gören, sosyal hizmet modellerinden yararlanan 958 genç aday olarak belirlendi. Kamuya başvuran gençlerin aday gösterme törenleri 27 Eylül'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın katılımıyla noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Törende kamu sektöründe avukat, öğretmen, mühendis, eczacı, psikolog, beslenme uzmanı, sosyolog, sağlık teknisyeni, teknisyen, tekniker, sağlık teknikeri ve memur olmak üzere toplam 958 kişi atanacak. Adaylık sonuçları sosyalatama.aile.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

ATAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal İşler Hizmetler Bakanlığı, 2828 sayılı Sosyal Hizmet Kanunu çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarında devlet korumasından yararlanan gençleri istihdam etmektedir. Bakanlık bu kapsamda yılda üç kez Mayıs, Eylül ve Aralık aylarında atama yapıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN