Binlerce insan bu iş için bekliyordu... PTT'den haber var! Personel alımı ilan tarihi kesinleşti..

Binlerce insan bu iş için bekliyordu... PTT'den haber var! Personel alımı ilan tarihi kesinleşti..

PTT personel alımı başvuru tarih ve koşulları gündemde kalmaya devam ediyor. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nde istihdam etmek isteyen adaylar, PTT personel başvuru şartları ve KPSS şartlarının olup olmadığını araştırıyor.

55.000 kişiyi istihdam ettiği bilinen ve 55.000 kişiye daha istihdam sağlayacağı söylenen Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin (PTT), personel alıp almayacağı son zamanların en çok araştırılan konularından birisi oldu. Vatandaşlar PTT'den gelecek olan personel alım haberini beklerken konuyla ilgili net bir habere ulaşıldı.

Koronavirüsün neden olduğu pandemi sürecinde PTT personel alımına ara verildiği bildirilen haberde PTT personel alımına ilişkin henüz net bir açıklamanın yapılmadığı anlaşıldı.

PTT Personel alımı ilanı

SEÇİMLERDEN ÖNCE ALIM OLACAK İDDİASI

PTT'den gelen son haberlere göre postacılar, şoförler, güvenlik görevlileri ve temizlik görevlileri özel şartlarla işe alınıyor. Bu kapsamda ilgili personel alımının seçimden önce gerçekleşeceği iddia edildi.

PTT İŞ BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

Kişiler gerekli şartları sağlayıp başarılı oldukları takdirde kurum tarafından gerekli görülen sınavlara veya mülakatlara katılarak belirli kadrolara dahil edilirler. Aynı zamanda PTT, işe almayı planladığı çalışan sayısını kendi internet sitesinde veya konuyla ilgili diğer internet sitelerinde yıllık olarak kamuoyuna bildirir. PTT'de bir pozisyona başvurmak isteyen adaylar için aşağıdaki bilgiler gereklidir.

PTT işlerine başvurmak isteyenlerin ilk adımı, PTT resmi web sitesinde başvuru alanını seçmektir. Başvuru yaparken adayların seçtikleri alana göre tek bir seçim yapacakları ve elde edilen puanlara göre değerlendirileceği belirtilmektedir.

Bu arada sınava girmek isteyenler, sınav için yatırdıkları tutarı Ziraat Bankası veya PTT internet sitesi üzerinden yatırabilirler.

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

PTT tarafından işe alınan adaylar için mevcut şartlar henüz netleşmedi ancak genel şartlar şu şekilde:

a) 29 Mayıs 2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi ve yurtdışındaki PTT işyerleri kapsamında; istihdam edilenler dışında Türk vatandaşı olması,

b) Giriş sınavının yapıldığı yılın 1 Ocak tarihinde 36 yaşından gün almamış olması,

c) Kamu haklarından yasaklarının bulunmaması,

ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 26 Eylül 2004 tarihli 53 üncü maddesinde belirtilen süre geçmiş olsa dahi. Milli güvenliğe karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmete para geçirme, haraç, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, zimmete para geçirme, suistimal, hileli iflas, ihale, tahrifat, para, af olsun ya da olmasın Aklama veya kaçakçılık suç varlıkları, fuhuş, cinsel saldırı, çocukların cinsel sömürüsü, zorla fuhuş, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu suçları veya tefecilik.

f) Özürlü işçilerin çalıştırılmasına ilişkin kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurt içinde veya yurt dışında çalışmaya devam etmelerine engel olabilecek akıl hastalığı bulunmaması,

g) Diğer kurum veya kuruluşlarda resmi görevi bulunmaması,

ğ) Yönetim Kurulu tarafından doldurulan pozisyonlar için eğitim şartından haiz olması,

h) Sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli maaşı almaması.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN