Bu yardımdan başvuru yapan her dar gelirli vatandaş yararlanacak! Hükümet sosyal yardım için kolları sıvadı....

Bu yardımdan başvuru yapan her dar gelirli vatandaş yararlanacak! Hükümet sosyal yardım için kolları sıvadı....

Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara yapılan sosyal destek yardımlarında yeni gelişmeler yaşanıyor. Devlet bu yıl yapılacak yardımlarda ciddi artışlar yapıyor. İşte detaylar...

Artan enflasyon sonrasında dar gelirli vatandaşın gelirini artırma yönünde çalışmalar yapan devlet, sosyal yardım ödemelerini artırıyor. Bu kapsamda aile destek programı kapsamı genişletilirken, doğal gaz yardımları kademeli olarak uygulamaya koyulacak ve eğitim-öğretim yardımlarında da önemli gelişmelere imza atılacak.

Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında alınan ilke kararı sonrasında Salı günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yle görüşerek yeni dönemde uygulamaya koyulacak yardımlarla ilgili kritik yaptı. Sosyal yardımlar dahilinde dar gelirli vatandaşlara bir yıl süresince 450, 550 ve 600 TL ödeme gerçekleştiriliyor. Söz konusu yardımlar yeni kararla artırılacak ve daha yaygın hale getirilecek.

KİRA YARDIMI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Kira yardımından yararlanmak isteyenlerin; sigortası olmaması, emekli, dul ve yetim aylığı almaması, hiçbir mal varlığı olmaması, gelir testinin fakirlik sınırı altında çıkması ve düzenli gelirinin olmaması şartlarına uyması gerekiyor. 

 kira yardımı ne kadar

KİRA YARDIMI ÜCRETLERİ NE KADAR?

Mevcut yardımlar he ay 715 ile 1.150 TL aralığında yapılıyor. Şehirlere göre kira yardımları şu şekildedir:

- İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL

- Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL

- Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

- Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

- Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

- Bolu, Bingöl: 715 TL

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN