Doğal gaz yardımı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak, ayın kaçında? Aralık ayı doğal gaz yardımı ödeme tarihleri

Doğal gaz yardımı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak, ayın kaçında? Aralık ayı doğal gaz yardımı ödeme tarihleri

Doğalgaz destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Birçok kişinin ısınma ihtiyacını karşılayacak olan destek ödemeleri Aralık ayında 900 ile 2 bin 500 TL arasında ödenecek. Vatandaşlar doğalgaz ödemelerinin ne zaman yatırılacağı hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

2022 yılında yaşanan enflasyon krizi birçok alanda yeni zamları da beraberinde getirdi. Özellikle kış aylarında büyük bir sorun oluşturan doğalgaz fiyatları 2022 yılında da yüksek tutarlarda ödeniyor. Yapılan zamlar nedeniyle vatandaşlar kara kara düşünürken yardımla devlet koştu. Yılda iki kez yapılan doğalgaz destek ödemelerinin ilk ödemesi Mart ve Nisan ayında yapıldı. Aralık ayı ile birlikte vatandaşlar da doğalgaz destek ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

DOĞALGAZ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler dikkat çekerken konu hakkındaki açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Doğalgaz destek ödemeleri hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, Mart ve Nisan ayında yapılan ilk ödemelerde 331bin haneye toplam 114.2milyon TL ödeme yapıldığını aktardı.

Bununla birlikte açıklamalarına devam eden Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan doğalgaz tüketim desteğinin Aralık ayında başlayacağını belirtti.

Doğalgaz destekleri ne zaman yatırılacak

DOĞALGAZ DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Doğalgaz destek başvurusunda bulunacak olan kişiler için istenen bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlardan ilki hane içerisinde yaşayan kişi sayısı baz alınarak kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasıdır. Başvuruda bulunacak olan kişinin üzerine kayıtlı herhangi bir mülk bulunup bulunmadığı da önemli detaylar arasında yer almaktadır. Doğalgaz yardımı alacak olan kişilerin yaşadığı bölgede doğalgaz alt yapısında bulunması gerekir. Doğalgaz destek ödemeleri için istenen şartlar şu şekildedir:

Türk vatandaşı olmak,

E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunmak,

Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olmak,

İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,

Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi.

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz destek ödemesi almak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığıyla başvuru yapabilmektedir. 2022 yılında ilk kez uygulamaya alınan destek ödemeleri için toplam 131bin haneye yardımı yapıldı.

doğalgaz yardımları yatırıldı mı

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Bakanlık tarafından yapılan doğalgaz destek ödemeleri birçok kişinin dikkatinde yer alıyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şu sözleri dile getirdi:

"Bu dönem öncesinde ilk olarak destekten yararlanma şartını esneterek, kiracı olan vatandaşlarımızı kapsama dahil ettik. Ardından 450 lira ile 1150 lira arasında olan 2022 yılı kış dönemi için belirlenen destek tutarımızı 900 lira ile 2 bin 500 lira aralığına yükselttik. Önümüzdeki günlerde ödemelerimizi gerçekleştireceğiz."

Yapılan açıklama doğrultusunda 2022 yılında doğalgaz destek ödemeleri için vatandaşlara 900 TL ile 2500 TL arasında bir ödeme yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN