Doğal gaz yardımı resmen başladı! Karar resmi gazetede yayınlandı! Her ay 1.000 TL ısınma yardımı desteği verilecek

Doğal gaz yardımı resmen başladı! Karar resmi gazetede yayınlandı! Her ay 1.000 TL ısınma yardımı desteği verilecek

Doğalgaza gelen zamlar sonrasında vatandaşa kolaylık sağlamak amacıyla başlatılan doğalgaz desteği Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda özel sektör çalışanlarına her ay düzenli olarak maaşlarına ek olarak bin lira doğalgaz desteği sağlanacak. İşte, milyonları ilgilendiren doğalgaz desteğiyle ilgili detaylar...

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenlediği doğalgaz desteği çalışma Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından kesinleşti. Bu kapsamda özel sektör çalışanlarına verilecek 1.000 TL'lik destek SGK primi ile vergiye tabi tutulmayacak.

VATANDAŞIN CEBİ RAHATLAYACAK

Asgari ücretli çalışanların maaşlarından kesilen gelir vergisi ile sigorta primleri artık kesilmeden direk maaşlarına yansıtılacak. Maaştan kesilen gelir vergisi 178,40 TL olurken sigorta prim kesintisi de 454,60 TL'yi buluyordu. Söz konusu kesintilerin toplam rakamı olan 633 TL bundan sonra çalışanın maaşına yansıtılacak.

doğal gaz yardımı

Ayrıca özel sektör çalışanlarına 1.000 TL'yi bulan ödeme de 2023 yılı Haziran'a dek düzenli olarak yapılacak. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan dolayı zamlanan doğalgaz, Rusya'nın yaptığı gaz transfer kesintilerinin daha çok artmasına neden olmuştu. Dolardaki artışla paralel olarak artan doğalgaz maliyetleri, faturaların git gide yükselmesine neden oldu. Bu kararla beraber maddi sorunlarla boğuşan çalışanlar artık bir nebze de olsa rahatlayacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN