E-devlet nedir? E-devlet girişi nasıl yapılır? E-devlet sistemine giriş yapamayanların izleyeceği yöntemler

E-devlet nedir? E-devlet girişi nasıl yapılır? E-devlet sistemine giriş yapamayanların izleyeceği yöntemler

E-devlet sayesinde vatandaşlar kamu işlemlerini hızlı bir şekilde halletmektedir. E-devlete nasıl giriş yapılır? E-devlet uygulamasına giriş yapamayanlar ne yapmalı? İşte ayrıntılar.

E-devlet, tüm kamu hizmetlerinin oluşturduğu elektronik bir sistemdir. Bu sistem sayesinde insanlar kamu hizmetlerine kolay ve hızlı bir şekilde erişebilmektedir. E-Devlet sistemi sayesinde uzun kuyruklarda beklediğimiz kamu hizmetlerine artık hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

e devlet

E-devlete nasıl giriş yapılır?

E-devlet sistemine giriş yapmanın birkaç yöntemi bulunmaktadır. 3 yöntem ile giriş yapma:

1.E-devlet şifresi ile yapılan bu  yöntem oldukça kolaydır. Öncelikle  PTT şubesine  giderek 2 TL ücret karşılığında  e-devlet şifresi almalısınız.  Daha sonra aldığınız şifreniz ve T.C kimlik numaranızla  giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra yeni şifre oluşturarak kendinize yeni bir  şifre belirleyin ve artık yeni şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

2.Mobil imza ile giriş yapmak için Turkcell, Vodafone, Türk Telekom tarafından sunulan bir hizmettir. Mobil imza ile e-devlet sistemine giriş işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Mobil imza, ıslak imza ile aynı değerdedir.  Mobil imza için operatörünüze her ay belirlenen bir ücret ödemeniz gerekiyor. 

3.Elektronik imza ile giriş belirli özel şirketler tarafından kullanılmaktadır.  Bu şirketler, e-imza satın alarak e-devlet sistemine giriş yapabilirler.

E-devlet üzerinden birçok kamu işlemilerinizi halledebilirsiniz. SSK sorgulama, hizmet dökümü alma, evrak takibi, borç sorgulama, emekli maaşı hesaplama vs. gibi bir.ok hizmetten yararlanabilirsiniz. 

E-devlet girişi yapamayanlar ne yapmalı?

E-Devlet sistemi bazen sistemden bazen de kullanıcıdan dolayı bağlanamayabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN