Engelli maaşı nedir? Engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşı başvuru şartları

Engelli maaşı nedir? Engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşı başvuru şartları

2022 maaşı nedir? Engelli maaşı nedir? Engelli maaşını kimler alabilir? 2022 maaş almak için nereye başvuru yapılır? İşte ayrıntılar.

2022 maaşın ne olduğu ve 2022 maaşın ne kadar olduğu merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Bu yazımızda sizlere 2022 maaşı hakkında bilgiler vereceğiz.

engelli maaşı

2022 MAAŞI NEDİR?

Engelli aylığı olarak da bilinen 2022 maaşı, 65 yaşını doldurmuş, yardıma muhtaç, T.C vatandaşlarına bağlanan aylıktır. Bu maaş, ekonomik nedenle geçim sıkıntısı yaşayan, 18 yaşından büyük engelli vatandaşlar ve kanunen bakmakla yükümlü 18 yaşını doldurmuş engelli yakınına aylık maaştır. Bu aylık maaşları engellilik oranına göre değişiklik görülebilir.

2022 maaşı, yetkili hastanelerden alınan sağlık raporuna göre %40-%69 arasında engel oranı olanlara, kendi ihtiyaçlarını karşılamayan birinin yardımına ihtiyacı olan engel oranı bulunan ayrıca %70 engeli bulunanlara maaş verilmektedir. Kanun gereğince bakmakla yükümlü birinin olmaması, SGK'da geliri ya da aylığı olmayan, nafaka almayan, mahkeme kararı ya da doğrudan bir mevzuata bağlı bir geliri olmayan, gelir muhtaçlık sınırının altında olanlara, 18 yaşını doldurmamış engelli yakını olanlar bu maaştan yararlanabilirler.

Sosyal sigorta kurumundan yetim aylığı alan engelli aylıkları veya gelirleri, aldıkları malullük aylığından az ise, aradaki farkı ilgili sosyal sigorta kurumu öder. PTT ile imzalanan protokole göre, engellilik oranı yüzde 70'den daha yüksek olan vatandaşlara maaş ödeme uygulaması da başladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN