Eşi vasiyet etti, cami yaptırdı

Eşi vasiyet etti, cami yaptırdı

Bodrum'da bir hayırsever eşinin vasiyeti üzerine cami yaptırdı. Cami törenle bugün ibadete açıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Mehmet Yılmaz Güneri isimli bir hayırsever eşi Leman Güneri'nin vasiyeti üzerine cami yaptırdı. Yapımı tamamlanan "Leman-Mehmet Yılmaz Güneri Camisi" törenle ibadete açıldı.

Bitez Mahallesi'nde inşaa edilen caminin açılışında konuşan Muğla Müftüsü Yaşar Çapçı, "Leman Hanımefendi'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Bu hayrından dolayı kendisinden razı olsun. Eğer onun fikri, onun vasiyeti, onun isteği olmasaydı belki bu güzel mabet ortaya çıkmazdı. Camiler her gün Allah'ın adının zikredildiği, gönüllere şifa olan Kuran'ın tilavet edildiği, namazların eda edildiği müstesna yerlerdir" dedi.

Mehmet Yılmaz Güneri ise eşinin kendi arazilerine "Buraya bir cami yapsak olmaz mı?" sorusu üzerine harekete geçtiklerini ancak eşinin vefat ettiğini, ilerleyen süreçte onun istediğini yerine getirdiklerini söyledi.

Oğlu Mustafa Güneri, 2016 yılında vefat eden annesinin vasiyetini yerine getirdiklerini belirterek "Çok şükür bu günlere geldik. Allah kabul etsin." ifadelerini kullandı.

2914278.jpg

Güneri ailesine, Diyanet İşleri Başkanlığı takdir belgesi ve Bodrum İlçe Müftülüğünce plaket verildi. Öğle vaktindeki açılış töreninde, cuma namazını çıkışında vatandaşlara lokma ikram edilip Kur'an-ı Kerim meali hediye edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN