Gaziantep Kart nedir, kredi kartı nasıl tanımlanır? Gaziantep Kart tanımlama işlemleri

Gaziantep Kart nedir, kredi kartı nasıl tanımlanır? Gaziantep Kart tanımlama işlemleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bir ilk yaparak şehir içi ulaşımda kullanılmakta olan Gaziantep Kart'ta bulunan bütün özelliklerin temassız banka ya da kredi kartına aktarılmasına ve böylece ulaşımda farklı bir kart taşıma ile bakiye doldurma sorununun ortadan kalkmasına karar verdi. İşte detaylar...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Kart'ta bulunan bütün özelliklerin temassız banka ya da kredi kartlarına aktarılacağını, ulaşımda farklı bir kart kullanımı ile bakiye doldurmak gibi ihtiyaçların artık tarih olacağını belirtti.

"Akıllı Kent Gaziantep" projesi ile belediye şehir içindeki ulaşımda vatandaşları rahatlatmayı hedefliyor.

GAZİANTEP KART TANIMLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Gaziantep Kart'ı bulunanlar herkart.gaziantepkart.com.tr adresine bilgilerini yazarak sisteme entegre olacaklar. Projenin yılbaşından önce bitmesi planlanan ikinci fazında da ilk kez Gaziantep Kart alacakların merkezlere giderek almak yerine, online işlemle kredi veya banka kartlarını Gaziantep Kart'a çevirmeleri sağlanacak.

GAZİANTEP KART SENELİK VİZE İŞLEMİ BİTTİ Mİ?

Belediyenin ulaşım konusundaki yeniliği ile 1995'te başlayan elektronik sistemlerde yenilik yapılırken, projenin ikinci aşaması ile vatandaşlar, dolum noktalarına giderek senelik vize yaptırma işleminden kurtulmuş olacak.

 GAZİANTEP KART

GAZİANTEP KART MAAŞ VE KREDİ KARTINA MI TANIMLANIYOR?

Gaziantep Kart projesine dair açıklama yapan Başkan Fatma Şahin, “Öğrenci, öğretmen, 60 yaş ve 65 yaş üstü gibi birçok türü bulunan Gaziantep Kart’ta ücretsiz ve indirimli geçiş hakları bulunan vatandaşlarımızın bu hakların tanımladığı kartlarını alabilmeleri için şimdiye kadar kart işlem merkezlerine gelmeleri gerekiyordu. Ama şimdi geldiğimiz bu noktada artık temassız özellikli herhangi bir banka veya kredi kartına sahip vatandaşımız ister öğrenci ister 65 yaş üstü, hangi kartı almak istiyorsa bunun için kart işlem merkezine gelmesine gerek kalmayacak. Sahip olduğu temassız banka ya da kredi kartını herkart.gaziantepkart.com.tr internet sitesi üzerinden yapacağı çok kısa bir işlem ile Gaziantep Kart özelliği kazandırılabilecek” dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN